Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Tage Åström

Tage Åström, Sandviken har avlidit. Om några månader skulle han ha fyllt 90 år.

Han och min syster Solveig var kära i varandra i mer än 40 år. De hade inte fyllt 20 år när de förlovade sig, och de gifte sig 1955. Sedan föddes Eva och strax därefter Carina. Det blev många barnbarn.

Tage och Solveig jobbade på Sandvikens Jernverks avlöningskontor redan 1948. De var tillsammans varje dag tills min syster dog 1991. I sina unga år var Tage idrottsman. Han var med i KFUM där han tävlande kastade diskus och stötte kula. Långt senare på 50-talet hade han stora framgångar som bågskytt.

Tage blev snart förste man på avlöningskontoret. Därefter fick han en ny befattning i dåtidens IT-verksamhet. Stora maskiner och hålkort. Med sin erfarenhet blev han så småningom kontorschef och senare hade han ansvar för logistik och administration. När han gick i pension 1995 hade han jobbat på Sandvik i 51 år. Och det lär vara något av ett rekord.

Tage och Solveig gillade att resa utomlands när de inte vistades i sin sommarstuga i Bovik.

Sambon Birgitta har varit Tages kärlek och lugna stöd de senaste 25 åren. Bara för något år sedan drabbades han av Alzheimers sjukdom. Han somnade in på äldreboendet Ängsbacken i Sandviken söndagen den 10 maj.

Vi, hela hans stora familj, hans släkt och vänner, sörjer Tage.

Lennart Lundkvist