Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Yngve Bidner

Lantmätaren Yngve Bidner har efter en lång tids sjukdom gått ur tiden, 75 år gammal. Han sörjs närmast av barnen Magnus, Annika och Niklas med familjer.

Annons

Yngve Bidner var född och uppvuxen i Ockelbo och tog studenten vid läroverket (numera Vasa­skolan) i Gävle 1963. Han utbildade sig till civilingenjör på Kungliga Tekniska Högskolan, lantmäterilinjen och tog examen 1968. Under studietiden var Yngve aktivt engagerad såväl i kårlivet som idrotten.

Efter några år som förrättningslantmätare vid lantmäteriet i Sundsvall flyttade Yngve och hans dåvarande fru Ulla till Gävle där Yngve an­ställ­des som bolagslantmätare vid skogs­bolaget Kors­näs AB. Efter några år blev Yngve fastighetschef och verkade som sådan under drygt 20 år fram till sin pensionering 2002.

Som fastighetschef på Korsnäs initierade och genomförde Yngve på ett framgångsrikt sätt ett flertal åtgärder för att rationalisera bolagets omfattande skogsinnehav för ett effektivare skogs­­bruk.

Yngve hade ett stort jaktintresse och ansvarade för bolagets många representa­tions­jakter, från Jämtland i norr till Uppland i söder. Yngve jagade också ofta på sina egna skogsmarker i Ockelbo.

Yngve deltog flitigt i årliga sammankomster inom Bolagslantmätarföreningen där hans när­varo kännetecknades av handlingskraft, hög kompetens, generositet, glädje och humor. Yngve deltog också aktivt i föreningslivet inom Lions samt i Gävleborgs läns och Dalarnas lant­mätar­­föreningar. 

Yngve var en engagerad person som älskade äventyr. Hans mångsidighet och krea­tivitet kom till starkt uttryck även utanför arbetslivet. Han var en duktig golfspelare och hade stort intresse för resor. Vi lantmätarkollegor minns med glädje allt från trevliga stunder i en flott­ningskoja vid Dalälven till spännande upplevelser i Sydafrika och i Australiens vildmark.

Som person var Yngve spirituell, kreativ och trofast mot sina vänner. Hans goda humör, positiva syn och omtanke om sin familj var beundransvärd även under de senaste årens sjukdomstid. Vännen Gunilla betydde mycket för Yngve, såväl innan han blev sjuk som när sjukdomen begränsade hans rörelseförmåga och då han så småningom kom att vårdas på Selggrensgården i Gävle. Där trivdes han mycket bra och uppskattade verkligen per­sonalens fina omvårdnad.

Vi som förunnats att vara både vänner och kollegor saknar Yngve och sörjer honom djupt. Vi bevarar honom i ljust och varmt minne.

Göran Eriksson

Lars Jansson

Ulf Sandgren

Lars Rubensson