Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: "Fritz ledstjärna var att göra saker bättre för fler"

/

Vännen och fritidspolitikern Fritz Wahlund har vid 73 års ålder avlidit efter en tids sjukdom. Han efterlämnar hustru Karin och sönerna Fredrik och Jörgen.

Annons

När man är ny på ett uppdrag så behöver man ha personer runt omkring sig som är lugna, trygga och stabila. Man behöver personer som stöttar. Sådan var Fritz. Hans lugna och många gånger eftertänksamma sätt medverkade till att vi inte bara en gång gick igenom frågorna igen.

Fritz hade en god förmåga att snappa upp argument och synsätt men funderade ordentligt innan han bestämde sig. När jag blev vald till oppositionsråd i Tierps kommun var Fritz min bänkkompis i kommunstyrelsen. Då sa han lite stolt: "Du är mitt tredje kommunalråd." Då förstod jag att det här är en kille man kan hålla i handen när det blåser.

En av anledningarna till att Fritz valde att vara aktiv i politiken var att han tyckte att det var berikande att vara i en miljö där vi ville någonting framåt och där vi såg möjligheter att göra saker bättre i kontrast till det han ofta mötte i sin yrkesroll som polis. Så det var en ledstjärna för Fritz att göra saker bättre för fler, det såg han till att göra inte minst inom politiken.

Fritz tillhörde de som med jämna mellanrum ringde mig och ville diskutera det som hänt i politiken, det kunde vara lokalt, nationellt eller i världspolitiken. Vända och vrida lite på frågorna.

Fritz använde sällan några stora ord, han var framför allt intresserad av hur andra såg på saken. Han frågade och lyssnade.

Förutom politiken hann vi alltid med att avhandla lite sport. Ett kommande mästerskap eller en fotbollsmatch som var spelad behövde analyseras en smula. Jag uppskattade verkligen de där samtalen, det gav alltid ny energi.

Sista gången vi talades vid frågade Fritz mig hur länge han skulle få ha kvar sina uppdrag, mitt svar blev så länge du vill. Jag önskade inget högre än att det skulle bli mycket länge.

Catarina Deremar,

oppositionsråd för Centerpartiet i Tierps kommun

Mer läsning

Annons