Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staffan Schröder hade många intressen

Staffan Schröder, Gävle, har avlidit efter en tids sjukdom i en ålder av 81 år. Han efterlämnar makan Karin, barnen Ylva, Åsa och Håkan samt fem barnbarn.

Annons

Skogarnas, älvlandskapets och kustbygdernas Hälsingland satte sin prägel på Staffans barn- och ungdomsår, liksom den industri som vuxit upp och utvecklats med skogen som råvara.

Efter studentexamen i Söderhamn och militärtjänstgöring i Sundsvall och Linköping vidtog studier vid KTH i Stockholm 195–1961, som resulterade i en civilingenjörsexamen på den el-tekniska linjen.

Efter några praktikantår anställdes Staffan 1964 som forskningsingenjör inom dåvarande Korsnäs-Marma med bostadsort Gävle. Så följer 1974 utnämning till överingenjör vid den nybildade styrteknik-avdelningen och 1989 datoriseringschef med uppgift att under vice vd leda förnyelsen av Korsnäs centrala IT/datasystem.

Staffan var i hög grad med i det lag som förde fram Korsnäs till en tätposition inom svensk och nordisk skogsindustri på 70- och 80-talet.

Efter sin pensionering startade Staffan ett eget IT-konsultföretag med kunder framför allt inom kartong- och pappersindustrin.

Staffan var en person med många intressen, bland annat mångåriga aktiva insatser i Sällskapet W:6, Tekniska Föreningen, Föreningen Norden och Gävle Seniorkonsultförening, i flera fall som ordförande.

Samhällsfrågor i stort och smått, natur och kultur, inte minst historia, liksom frilufts- och idrottsfrågor rönte samma stora engagemang. Det fanns alltid något att samtala med Staffan om och att ge och ta i en diskussion gjorde han med liv och lust.

Släkten Schröder invandrade och etablerade sig i Västsverige på 1600-talet. Släktforskning var ett stort intresse och Staffan hade allt väldokumenterat.

För Staffan var familjen viktig och han ägnade mycken tid åt sina barn och barnbarn. Makarna Schröder var flitiga resenärer och bland annat USA hörde till de mest älskade resmålen.

Vi, några av Staffans många arbetskamrater och personliga vänner, har haft förmånen att följa honom sedan 60-talet. Kunnig, engagerad, orädd, positiv, gästfri och vänfast är bara något av det som kan sägas om Staffan. Mot sorgen och saknaden står i dag vår tacksamhet för tiden tillsammans.

I denna tunga stund går våra tankar till Staffans maka Karin och familjen.

Paul Willén

Bengt Nordin

Nils Gavelius

Mer läsning

Annons