Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mios möbelhus rivs och kan ge plats åt ny hälsocentral

Nu är bygglovet klart. Redan i februari nästa år rivs Mios möbelhus för att ge plats åt en ny hälsocentral i Valbo centrum.

– Det var förväntat. Vi har diskuterat det här i flera år nu, säger Hans Johansson, vd för Valbo hälsofastigheter.

Den nya hälsocentralen i Valbo ska ligga på tomten där möbelhuset Mio i dag ligger. När Mio i januari flyttar till sin nya jättebutik i Valbo köpstad blir byggnaden tom och Valbo hälsofastigheter har köpt den för 3 miljoner kronor. Redan 1 februari nästa år räknar man med att rivningen kan komma i gång för att att göra plats åt den nya hälsocentralen. Den nya byggnaden blir två våningar hög och får en yta på sammanlagt 2 000 kvadratmeter.

– Om det går riktigt, riktigt bra kanske det blir inflyttning i slutet av året, säger Hans Johansson.

Byggtiden är beräknad till tio månader och Hans Johansson är glad att i dessa tider kunna skapa en del arbetstillfällen. Hur många det blir vet han dock inte. Sammanlagt räknar Valbo hälsofastigheter med att investeringen stannar på omkring 35 miljoner kronor.

Tidigare har det gamla kommunhuset och folktandvården diskuterats som möjliga placeringar för hälsocentralen, men av olika anledningar stannade det till slut vid Mios tomt.

Bygg- och miljönämndens ordförande Lena Lundgren, s, tycker är också nöjd med hälsocentralens placering. Det var en enig nämnd som godkände bygglovet.

– Det här är en bra grej. Nu blir det optimalt och går också fort, säger Lena Lundgren.