Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade med batong och hade 44 sprejburkar

En 21-årig man från Gävle har dömts till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan för en rad brott, däribland misshandel och vapenbrott.

Han döms bland annat för att i slutet av juli i Forsbacka ha misshandlat en annan man genom att slå honom med en batong mot armarna och huvudet.

Vid flera tillfällen har han även gått omkring med olika typer av vapen, som pepparsprej, tårgassprej och knogjärn. Vid ett tillfälle i september hade han 10 burkar pepparsprej och 34 burkar tårgassprej.

Domen omfattar även ett fall av olaga hot då 21-åringen en natt i september ringde på hemma hos en kvinna i Gävle och sedan bankade och skrek att han skulle döda henne och hennes barn.

Förutom de nämnda brotten döms mannen för brott mot alkohollagen för att ha tillverkat 10 liter sprit samt för skadegörelse för att ha slagit sönder framlyktan på en bil.

21-åringen ska betala skadestånd på 11 600 kronor till mannen som misshandlats och 10 000 kronor till kvinnan som hotats.