Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkta bankomat-bedragare anhölls

Vid niotiden under tisdagskvällen anhölls tre personer misstänkta för försök till bedrägeri. De misstänkta färdades i en svart, utländskregistrerad Audi A6 och polisen ber nu allmänheten om ytterligare upplysningar.

De anhållna ska ha försökt manipulera en bankomat vid Konsum Triangeln med en metallbit, någon gång mellan klockan nio och tio på tisdagsmorgonen, enligt Rickard Eriksson, förundersökningsledare vid Gävlepolisen.

En av männen ska enligt vittnesuppgifter ha varit mellan 25–30 år och 180 centimeter lång. Två av de anhållna är män och en kvinna. Det ska även ha gjorts ett liknande bedrägeriförsök i Storvik och då gick det ut ett signalement till andra polismyndigheter.

– Runt klockan halv sju under tisdagskvällen stoppades bilen med tre personer av Falupolisen, vi gjorde en husrannsakan i bilen och hittade metallbitar, som kan ha använts vid bedrägeriförsöket, säger Rickard Eriksson.

Gävlepolisen ber nu allmänheten att höra av sig om de inte fått ut pengar från en bankomat eller sett en liknande bil.