Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt brott är yttrandefrihet!

Som anställd måste jag försvara arbetsrätten och inte tolerera kränkande särbehandling för att jag yttrar mig i tidningen, skriver Pär Åslund.

Annons

I Arbetarbladet uppger Eira Källgren att jag (Pär Åslund) är orsak till att hon slutar som kommunchef. Detta och kommentarer på tidningarnas hemsidor kräver ett tillrättaläggande.

Om Eira inte velat ha mig som problem som ”tagit oändligt med tid och energi” skulle hon inte drivit sin kapanj mot mig!

2004 skriver hon att jag är illojal för att jag yttrat mig i tidningen. Naturligtvis måste jag försvara demokratin och JO-anmäla detta. Kommunen prickades av JO.

Hon skrev underlag till en varning som innehöll sakfel och som mitt fack inte fick se.

Naturligtvis måste man reagera mot detta.

Hon förhandlade min förflyttning. Underlaget var dels att jag yttrat mig i tidningen och dels 27 frågor som jag tvingats besvara om mitt jobb.

Naturligtvis måste jag reagera mot kränknigen av yttrandefriheten.

Utvärderingen av de 27 frågorna och svaren har kommunen vägrat lämna ut till mig. Jag behöver underlaget för att kunna försvara mig i tingsrätten /arbetsdomstolen.

Ett nytt förslag till varning krossades av mitt fack. Då skrevs inget protokoll från förhandlingen.

I stället fick jag en erinran som motiveras med att mitt uppförande har förbättrats (jämfört med varningen vars underlag det inte finns protokoll om).

När Eira inte jagat mig har hennes underordnade gjort det.

 

Mer läsning

Annons