Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt kraftdjur – en hare

Annons

Ulfs tipi är vit, vilket bidrar till min upplevelse av den renhet Ulf säger han ska åstadkomma i våra respektive auror inför min trumresa. Reningen sker genom att bränna vit salvia, något som även min greyhound Oliver får genomgå.

Jag gör som Oliver, lägger mig ned och blundar. När Ulf så slår på sin trumma, för att tala om att resan börjat, lyfter Oliver på huvudet. Själv fortsätter jag att blunda.

Ulfs rytmiska slag på trumman, hans röst och doften av salviarökelsen suggererar mig in i skogen och mot en öppen glänta, där jag ska få möta mitt kraftdjur.

En hare med vit vinterpäls och rödbruna fläckar sitter redan i gläntan. Det rycker i hans nos, men ögonen är stilla, och vi beger oss vidare för att hitta min kraftväxt.

Och plötsligt står min kraftväxt framför mig, en orkidé.

Ulf säger att det är dags att vända hemåt, och jag följer med. Haren och jag har redan skilts åt nånstans på vägen, men jag kan ändå ta dem båda med mig hem; i min andevärld. Enligt shamanismen symboliserar orkidén att vårda varande vänner och välkomna nya. Haren står för företagsamhet, min gåva i arbetslivet.

Min uppgift är att komma på vad haren och orkidén tillsammans har att lära mig.

Mer läsning

Annons