Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittfältare sa nej till Gefle IF

Om det inte löser sig med Anders Wikström kan Vasalunds mittback Linus Malmborg, 23, bli Daniel Theorins ersättare i Gefle IF. Däremot får Pelle Olsson troligen nobben från den mittfältare man erbjudit kontrakt.

I förra veckan var division 1-klubben Vasalunds lagkapten Linus Malmborg i Gävle. Han provtränade aldrig med laget men fick träffa de värvningsansvariga, Pelle Olsson och Hasse Berggren.

– Han är aktuell, bekräftar Olsson, men lägger in ett par brasklappar.

Dels har Malmborg kontrakt med Vasalund i ytterligare två år och måste köpas loss. Dels har konkurrensen hårdnat betydligt bara under de senaste dagarna.

På fredagskvällen, när 23-åringen fortfarande var i Gävle, hörde nämligen Malmö FF av sig och ville ha ner honom för provträning.

Sporten nådde den eftertraktade mittbacken i går eftermiddag efter dennes tredje träning med MFF. Malmborg medger att han är lite chockad över intresset.

– Ja, lite förvånad är jag, inte bara över Malmö utan även att Gefle hörde av sig. Det är ju ändå en klubb i allsvenskan, så det var smickrande i båda fallen, säger Malmborg, som åker hem till Stockholm i dag.

– Jag har inte fått något på bordet än, så jag har inget att ta ställning till. Vi får se vad som händer och vad jag får för alternativ. Det hade varit väldigt roligt att ta ett steg till inom fotbollen, för nu har jag spelat sex år i division 1, fortsätter försvarsspelaren, som lämnade moderklubben Djurgården som 16-åring och därefter har spelat i Öster, IFK Värnamo och nu två år i Vasalund.

• Vad fick du för intryck av Gefle IF?

– Jag fick ett jättebra intryck av Gefle och Pelle och Hasse som jag var ute och käkade med.

Malmborg beskriver sig som en ledartyp – därav lagkaptensuppdraget, som han även hade de två sista åren i Värnamo. Vidare är han lång och vänsterfotad.

– Det är inte så vanligt för mittbackar, säger Malmborg, som även beskriver sig som en bra passningsspelare.

Gefle IF ryktas även vara intresserat av Västerås SK:s mittback Marcus Danielsson, som gjorde åtta mål – näst bäst i laget – i superettan senaste säsongen.

Hans namn vill dock inte Pelle Olsson kommentera.

Däremot avslöjar GIF-tränaren och sportchefen att förstavalet på mittfältsplatsen – den tilltänkte ersättaren för Djurgårdsflyktade Yussif Chibsah – inte kommer att skriva på för klubben trots en längre tids ansträngningar.

– Han har vi nog räknat bort. Vi jobbar vidare med olika spår, säger Olsson.

• Det var inte så bra, eller?

– Det är sällan det blir exakt den förste spelaren man jobbar med. Jag har nog aldrig varit med om ett år då allt bara har fasat i varandra, och ändå brukar det lösa sig ganska bra till slut.