Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mobbades på Facebook – döms för misshandel

En tonårstjej blev i våras vid flera tillfällen trakasserad på Facebook och Instagram. Det slutade med att hon i raseri gav sig på en skolkamrat.

Annons

Flickan har av Gävle tingsrätt nu dömts till 30 timmars ungdomstjänst för misshandel.

Det hela utspelade sig vid en högstadieskola i Gävle en måndag i mars tidigare i år. Tonårsflickan stötte då ihop med tre av sina skolkamrater. De började bråka och skrika elaka saker till varandra.

Tonårstjejen berättar i polisutredningen att hon blev jättearg, vände och gick ikapp de tre skolkamraterna. I en trappa fick hon tag i en av dem och drog henne i håret. Därefter har misshandeln fortsatt med bett, slag och sparkar så pass illa att offret drabbades av en revbensfraktur.

I polisförhören framkommer att misshandeln utlösts av att tonårsflickan tvingats utstå en rad trakasserier i sociala medier som Facebook och Instagram. Men det ska även ha skrivits kränkande saker om henne på skolväggarna. I bakgrunden finns ett svartsjukebråk mellan några av de inblandade.

Enligt tonårsflickan var det just den tjej som hon sedan misshandlade som låg bakom trakasserierna. Enligt offret handlar det om flera personer och att allt de skrev på Facebook inte var meningen att kränka henne.

Tingsrätten slår fast att trakasserierna mycket väl kan ha varit provocerande för tonårsflickan men att det inte påverkar skuldfrågan i misshandelsfallet. Tonårsflickan ska också betala 6 200 kronor i skadestånd till sin skolkamrat.