Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderat hoppar av

Kristian Persson, m, lämnar sina politiska uppdrag i Tierp. Anledningen är att han inte kan stödja moderaternas ståndpunkt i de nya lagarna om avlyssning och fildelning.

Kristian Persson från Tobo sitter som ordinarie ledamot i kommunfullmätige och som ledamot i beredningen Tillväxt och samhällsbyggnad. Men nu lämnar han sina politiska uppdrag i protest mot moderaterna och deras åsikter i frågorna kring FRA- och IPRED-lagarna (se faktaruta).

– Jag har sagt upp mitt medlemskap i moderata samlingspartiet. Jag kan inte ställa mig bakom de integritetskränkande lagar som har röstats fram. För mig är det viktigt att man inte övervakar oskyldiga människor och registrerar åsikter och kommunikationer, säger han.

Han har begärt entledigande från sitt uppdrag i kommunfullmäktige. Om det blir någon fortsättning med politiken är osäkert men han kommer alltså inte att stanna kvar i fullmäktige som politisk vilde och han har heller inga planer på ett partibyte.

– Jag kommer inte att byta till något annat borgerligt parti. I stort har de en linje som är identisk med den som moderaterna har och en röst eller ett engagemang i något parti hjälper inte för min del.

– Det är svårt att svara på. Här i Tierp delar de flesta min uppfattning men när jag pratar med riksdagsledamöter så delar de ju inte min uppfattning.