Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderat politik straffar LO-medlemmar

Annons

Moderata riksdagskandidaten, och näringslivets företrädare i Gävleborg, Lars Beckman skriver att LOs kampanj mot moderaterna kommer att straffa sig. Beckman säger att enskilda individer med förtroendeuppdrag smutskastas. Enskilda individer? Är det så moderater uppfattar ministrar? Nej, ansvarig moderat får faktiskt stå till svars för sina försämringar i välfärd och trygghet.
I Moderaternas partilinje finns minskad skatt som det absolut viktigaste. Som bekant är skattesystemet det utjämningssystem som finns för att vi alla ska kunna ha liknande förutsättningar när det gäller skola, vård och omsorg. Men att ha lika förutsättningar är moderaterna emot. Kraftigt emot! Exempelvis vill de att rika barn, via försäkring, ska ha rätt att ta vip-kön till läkare (ej förslag, redan genomfört). Stora skillnader mellan folk och folk ska det vara.
Detta sätt att resonera har alltid varit Beckmans moderaters människosyn. Hur mycket de än låtsas vara arbetarparti.
Beckman frågar sig gång på gång varför LOs medlemspengar används till valet. Svaret är enkelt, våra medlemmar tjänar på en rättvis fördelningspolitik. Dessutom har våra medlemmar bestämt att vi ska använda våra pengar så, vilket inte är en hemlighet.
Men Beckmans moderater får stora hemliga pengar insatta från privatpersoner. Moderaterna är enda parti i Sverige som inte vill redovisa var deras valpengar kommer ifrån.
Det är ingen avancerad gissning att pengarna kommer från Sveriges allra rikaste. Det råder inga tvivel om att det är dom som tjänar mest av alla på Moderaternas politik. På samma sätt som arbetarrörelsen med arbetarpartiet socialdemokraterna får ett tryggare och rättvisare Sverige.
Intressant läsning också att Beckman förnöjt konstaterar att ”Rot och Rut-avdraget har underlättat människors vardag”. Enligt alla undersökningar är det synnerligen ovanligt att avdragen landat i LOs medlemmars plånböcker. De pengarna har däremot hamnat i de rikas fickor. De om redan hade haft råd att betala skatt för de tjänsterna. Men visst, det blir fler tjänster inom en sektor om du skattebefriar. På precis samma sätt som det säljs mer sprit, cigaretter, godis eller bilar om vi skattebefriar dessa. Men moderaterna vill tydligen inte att vi alla hjälps åt och finansierar välfärden. Helst ska var och en klara sig själv.
I övrigt har Moderaternas under lång tid smutskastat personen Mona Sahlin.
Som man bäddar, får man ligga.
Ulrika Belin
ordförande LO-distriktet Dalarna och Gävleborg

Mer läsning

Annons