Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaten Daniel Sjöberg avgår efter Arbetarbladets granskning

Sandvikens oppositionsråd Daniel Sjöberg (M) avgår och lämnar alla sina politiska uppdrag.
– Vi anser att förtroendet för honom är förbrukat, säger moderaternas lokale gruppledare Jonas Klang.

Informationen om Daniel Sjöbergs avgång kom i ett pressmeddelande på onsdagsförmiddagen. Där konstaterar Moderaterna i Sandviken att det är den senaste tidens turbulens i media om Sjöbergs begäran om förlorad arbetsinkomst som han nu lämnar samtliga uppdrag.

– Vi har gjort en intern genomgång och pratat med Daniel Sjöberg själv efter att ha hört hur han resonerar har vi gjort bedömningen att förtroendet för honom är så skadat att han inte kan fortsätta som oppositionsråd, eller på några andra poster heller. Det handlar om rent förtroende, säger Jonas Klang till Arbetarbladet.

Förutom Daniel Sjöberg själv har den lokala styrelsen, partimedlemmarna och regionala företrädare för partiet varit med och tagit beslutet.

– Vi har haft mycket diskussion om det här och alla har fått säga sitt, sedan har vi vägt samman allt och kommit fram till att det här är bästa lösningen, säger Jonas Klang.

Arbetarbladet har i en rad artiklar berättat om hur Daniel Sjöberg har begärt ut ersättning om förlorad arbetsförtjänst på felaktigt sätt.

– Jag vill betona att vi varken säger att han gjort rätt eller fel i sak, men jag delar kanske inte heller hur han har räknat på ersättningarna för förlorad arbetsinkomst. Men vi gör ingen bedömning av om han fått ut för mycket ersättning eller inte.

Det är ännu inte klart vem som tar över oppositionsrådsposten, men som gruppledare i Sandviken är det Jonas Klang som tillsvidare kommer föra partiets talan lokalt.

LÄS MER:

Sjöberg (M) granskas även av hovrätten

Sjöberg tar paus som nämndeman

Skärpta rutiner på tingsrätten

Toppolitikerns pengaslarv - lämnade felaktiga uppgifter

"Jag kommer in med kraft eftersom jag är ny"

Strategin för fler oppositionsmandat klar