Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna det nya arbetarpartiet

Annons

Moderaterna ökar i DN/Synovates väljarbarometer. Opinionsundersökningar kommer och går men det är bara efter klockan åtta på valnatten det är på riktigt. Så man ska inte dra för stora växlar. Noterbart är dock att Juholteffekten tycks består. Socialdemokraterna har inte lyft i opinionen. Väljarna förhåller sig skeptiska till Juholt och Socialdemokratin med deras ”grekiskaförslag” att spendera sig ur den ekonomiskakrisen. Årtionden av socialdemokratisk dominans i svensk politik är nog för alltid över.

Moderaterna mål är att ge fler människor större frihet och möjligheten att stå på egna ben. Vi vill att fler ska ha ett jobb. Därför har vi sänka skatten för alla, men allra mest för de som tjänar lite och som därför behöver det bäst.

Vad som då är glädjande i opinionsundersökningen är att ökningen för Moderaterna nästan enbart består av just denna grupp. Ensamstående med barn, personer som bor i hyreslägenhet, som bara gått i grundskolan, som ser sig som arbetare och som tjänar mindre än 200.000 kronor per år. Moderaterna är det nya arbetarpartiet!

Jobbskatteavdraget har varit viktigt för hårt jobbande vanliga Svenskar. Jag och många med mig ser fram emot det femte jobbskatteavdraget när landets ekonomi tillåter.
Men viktigast av allt är att Alliansen består och kan fortsätta med sin ansvarsfulla ekonomisk politik som gör att vi fortfarande kan satsa på skolan, vården och omsorgen av våra äldre trotts ekonomisk oro.

Anders Jansson
Moderaterna

Mer läsning

Annons