Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna får inte MVG i rättstavning

Moderaterna i Gävle vill att alla skolor ska ha högsta betyg men själva får de inte högsta betyg i stavning. På flygbladen som delades ut i helgen har de skrivit "Alla skolor i Gävle måste få MGV" i stället för MVG.

– Ibland blir det lite tokigt, säger Ewa S Jäderberg, lärare och ordförande för Moderaterna i Gävle.

På GD/GIF-olympiaden i helgen passade Moderaterna på att dela ut hundratals flygblad på bilparkeringen. I flygbladet berättar Moderaterna att en av fyra elever saknade betyg i ett eller flera ämnen förra året, vilket de anser är oacceptabelt. Rubriken på flygbladet lyder "Alla skolor i Gävle måste få MGV!". Men om det är högsta betyg som Moderaterna syftar på borde det ha stått MVG, mycket väl godkänt.

– Vi gjorde en total felskrivning. Flera personer har hört av sig och påtalat misstaget så vårt lilla flygblad har i alla fall väckt uppmärksamhet. Vi hann dela ut många innan felet upptäcktes. Det tyder på att vi har väldigt aktiva moderater i Gävle, säger Ewa S Jäderberg, ordförande för Moderaterna i Gävle och dessutom gymnasielärare.

– Vi var flera som läste texten, inklusive jag själv, innan vi lät trycka upp flygbladen men det var ingen som såg det. Men det är bara mänskligt att göra fel.

I flygbladet berättar M också att de vill införa ett nytt betygssystem och fortsätta satsa på lärarlyftet.

Patrik Lundqvist, ordförande i SSU Gävleborg tycker att det var en rolig felskrivning.

– Det kan ju vara en bra idé att korrekturläsa en extra gång när man låter trycka upp flygblad, speciellt om det handlar om skolan.