Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mohamed Touzari: "Jag är inte här för att klaga på vår sommar-abstinens"

Nu är det juni och officiellt sommar igen. Bruce Springsteen har i vanlig ordning en exklusive Sverige-spelning och Justin Bieber har precis blivit viral efter att ha lagt ut en selfie där han håller i sin snopp.

Annons

Bruce’s exklusiva Sverige-spelningar hade känts mer exklusiva om de inte ägde rum en till två gånger per år. Justins selfie är dessvärre inget annat än en misslyckad rip-off på den amerikanska rapparen The Games selfies - som faktiskt har något att visa upp.

Nog om Justin Biebers underliv och Bruce Springsteen, som för övrigt inte haft en topp 50-placering på Billboards Hot 100 sedan året jag föddes – 1994 det vill säga. Nu ska vi prata lite om värmen med allt vad det innebär.

Det märks verkligen när det håller på att bli sommar i Sverige och jag älskar det. Det spelar ingen roll hur kallt och regnigt det är – den första maj ska shortsen ska på. Och grillas ska det. Helst ska man sitta på uteserveringar även om det är nollgradigt. Det finns ju värmelampa och filtar! Hade staten inte bestämt över oss hade vi förmodligen öppnat upp uteserveringarna innan den första april. Nu är det nyliberalen i mig som passar på att beklaga sig men må så vara. Jag tror att ni är med på vad jag menar.

Vi svenskar är väldigt snabba med att pressa fram sommaren och jag finner det minst sagt roande. Lika roande som att vissa människor blir provocerade över att jag skrev ”Vi svenskar” fastän mitt namn är Mohamed. Vilken tur för vissa att jag inte är ledarskribent i den här tidningen. Nåväl.

Jag är inte här för att klaga på vår sommar-abstinens. Jag skriver "vår" för att jag själv är en av dem som klär sig efter datum och inte väder. Jag är här för att uttrycka min glädje över att det äntligen är sommar. Samtidigt som jag fullkomligt fallerar på insidan av tanken att vi går runt nio månader per år och väntar på dessa tre månader. Dessa tre månader av grillad mat, kylda drycker på uteserveringar, livemusik, utomhusbiografer och badande – för de som kan simma. Ja, ni läste rätt och ja, jag har gått simskola men glömt bort det i efterhand. Nej, det är inte som att cykla då jag (tyvärr) är ett levande bevis på det.

Det jag vill komma till är att det är dags att njuta nu! På riktigt. Snart är det studenttider dessutom och om jag minns min egen student i Gävle rätt vaknar staden minst sagt till liv då. Finns det något bättre än att av misstag få en hink med vatten hälld över sig fastän du själv inte tillhör studentfirandet? I think not.

Ut och kolla på studenterna nästa vecka - det blir kul, jag lovar. Min syster springer ut från Vasaskolan så där kommer jag att befinna mig.

Det blir första gången Mohamed Touzari besöker Gävle för i år och jag ser fram emot att slå mig ner på Brända Bocken för att bevaka spektaklet.

Hiss: Justins selfie. Storleken har ingen betydelse om ditt namn ärJustin Bieber.

Diss: Att ”Outsiders” sänds på Kanal 5 igen. Jag får sömnparalyser av det där programmet.

Bubblare: Det kan hända att en viss lokaltidningskrönikör blir TV-aktuell i höst.