Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MOHAMED TOUZARI: Nöjesåret 2016 – ett av populärkulturens hittills viktigaste

Saker har minst sagt skett under årets gång och 2016 lär gå ner i historien som ett av populärkulturens viktigaste år. Om inte för det feministiska genomslaget världen över så för mycket annat.

On the top of my head utan någon inbördes ordning som Per Lernström brukar säga i Idol:

Kesha talade ut om Dr. Lukes sexuella övergrepp mot henne och fick uppbackning av den kvinnliga kändiseliten i Hollywood. Tyvärr går han fortfarande fri.

Seinabo Sey skapade ett historisk framträdande under den svenska Grammisgalan när hon tog med sig 100 kvinnor upp på scenen och framförde ”Hard Time”. ”Jag vill inte kommentera. Jag vill att folk ska tänka själva”, sa hon till SVT dagen efter.

LÄS ÄVEN: Manliga världsstjärnor har lika mycket ansvar att säga ifrån

Taylor Swift vs Kanye West. Det började med att Kanye släppte ”Famous” (The Life Of Pablo) innehållandes versen: ”I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous.” Något Kanye menar att Taylor godkänt varpå hon hävdade motsatsen. Det hela slutar med att Kim Kardashian läcker ett telefonsamtal mellan Taylor och Kanye till sin makes fördel - resten är historia.

Angelina Jolie och Brad Pitt skiljer sig. Om någon glömt träffades de under inspelningen av Mr. & Mrs. Smith där Brad var otrogen mot sin dåvarande fru Jennifer Aniston. Nu har Angelina begärt skilsmässa - anledningen är fortfarande hemlig. Såvida det inte är otrohet hoppas jag att det förblir det. Hemligt det vill säga.

LÄS OCKSÅ: Därför borde inte Spice Girls återförenas

Linda Lindorff i svensk media. Allt ifrån de återkommande rubrikerna under Let’s Dance om hur förstörd hon var inför varje fredag, till att hon skrek och stormade ut från Kristallen när ”Bonde söker fru” återigen stod utan vinst till hennes medverkan i ”En natt på slottet”. Någon behöver semester!!

Bob Dylan vann Nobelpriset i litteratur och närvarade inte på galan för att motta priset. Hur han meddelade det? Via ett brev till Svenska Akademin.

Kim Kardashian blev rånad i Paris. Hon blev fastbunden och satt i badkaret samtidigt som hon hotades med pistol och bad för sitt liv. Rånarna fick med sig smycken för över 100 miljoner kronor.

LÄS OCKSÅ: Låt Justin Bieber vila och ge honom en kram

Med detta sagt har det varit ett händelserikt år. Vad jag (vi) ser fram emot 2017 i nöjesväg är såklart Zara Larssons album som släpps i januari. Det och Kim Kardashians återkomst till sociala medier.

Tummen upp för i år:

Rihanna släppte äntligen ”ANTI”.

Beyoncé ”Lemonade”.

Ariana Grande ”Dangerous Woman”,

Chance The Rapper ”Coloring Book”.

Solange ”A Seat At The Table” och så vidare!

Ett fantastiskt musikaliskt år på fler plan än ett.

Tummen ner

Donald Trump och normaliseringen av Sverigedemokraterna.

P.S. Något jag inte vill se 2017 är fler kändisar som släpper sina egna emojis.