Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mohamed Touzaris Bråvallarapport: Norrmannen tog mig med storm

Tre dagar och 52 317 sålda biljetter senare har Bråvallafestivalen lidit mot sitt slut. Skönt om än smått sorgligt. Jag hade precis börjat leva mig in i det hela.

Annons

Under dagen spelade akter såsom Icona Pop, Wiz Khalifa och Veronica Maggio. Det märks verkligen att Icona Pop älskar sin publik och det märktes ännu mer att vi svenskar älskar Veronica Maggio. Bråvalla var Veronicas enda Sverige-spelning i sommar bortsett från den på Stockholms stadion senare i sommar.

– Det är för ont om svenska kvinnliga artister på de största arenorna. Men nu tar jag mitt ansvar, sa hon till Expressen tidigare i år. Mäktigt om ni frågar mig.

Nåväl, tillbaka till festivalen.

För mig är det ofattbart hur jag som 22 år gammal kan ha sådana stora problem med att sova i tält. I vilket fall försökte jag förbise mitt tält-förakt när jag beslutade mig för att spendera den sista natten på campingen och det är jag oerhört glad över.

Mina skor är numera är förstörda och det faktum att halva min garderob blev kvarliggandes på ett gammalt flygfält i Norrköping är lite smått ångestgivande. Såhär med facit i hand kan jag känna att det inte var det smartaste beslutet att ta med sig kläder man värderar högt till en festivalcamping.

Ef ter några omtumlande timmar där vi hjälpte en tjej att anmäla ett våldtäktsförsök, kontakta hennes pappa som sedan åkte Dalarna - Norrköping på två timmar (ska ta 4 - 5 timmar) för att hämta henne bestämde jag mig för att släppa allt. Inte bokstavligt talat Allt men i alla fall väldigt mycket. Strax efter midnatt styrde jag mina steg mot området jag fruktat mest under hela festivalen - campingen. Jag ångrar mig inte.

Slog mig ner med några Nyköpings-bor som jag hade träffat kvällen innan och pratade om allt mellan himmel och jord. Några ljumna öl senare beslutade vi oss för att vandra runt campingen och där hittade jag min norrman som jag kärat ner mig i helt och hållet.

Det slutade med att vi gick runt till sju på morgonen innan vi somnade i hans tält och jag var sekunder ifrån att bjuda med honom hem till Stockholm tills jag insåg att jag har en tendens av att fatta lite för impulsiva beslut. I slutändan visade det sig värt att offra lite tyg för en 11/10-kväll som jag så gärna kallar det och det är alltid kul med en sommarromans - inte minst på en festival.

Bäst: Folket på campingen som efter festivalens allvarliga händelser uppenbarligen försökte ha koll på varandra trots alkoholiserade tillstånd

Sämst: Killarna som betygsatte tjejers utseende från 1 - 10 med lappar när de passerade deras camp.