Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mohamed Touzaris Bråvallarapport: "Som att kastas århundranden bak i tiden"

Två dagar har passerat, tre för de som kom redan på onsdagen för att se dragloket E-Type spela och det börjar märkas av, inte minst på campingområdet.

Jag rörde mig inte särskilt mycket på campingen i torsdags. En kan ju tycka att man bör gilla festivallivet när man väljer att åka och bevaka en festival but I don’t. Jag gillar musik, jag gillar människor och jag gillar samhörigheten men jag får nästintill en mindre panikattack när det kommer till campingområdet.

Det är lite som att kastas några århundraden bak i tiden. Folk kissar och bajsar öppet på marken som om toaletter inte vore uppfunnet, in mot småtimmarna börjar folket tappa kommunikationsförmågan och det blir svårt att urskilja vad människor faktiskt säger till dig när de kommer fram vinglandes med ena ögat stängt. Däremot är det - som gång på gång får mig att spärra upp ögonen - alla överförfriskade människor (läs: bara sett vuxna bli det) som bokstavligt talat bärs ut på bår från campingområdet för att de somnat på diverse ställen. Lite smått oroväckande om ni frågar mig men resten av campingen verkar gilla det. Alla gillar olika, så att säga.

Vädret är nog bland det jobbigaste. Jag byter kläder oftare än vad jag twittrar och det går från spöregn till strålande sol snabbare än vad Anna Book blev diskvalificerad från Melodifestivalen tidigare i år. Erik Lundins hade en nästintill folktom spelning (fast han är en av Sveriges främsta hiphop-artister just nu) men det berodde mestadels på vädret.

Kontentan är att jag har kul, folket med. De struntar (till skillnad från mig) i regnet med allt vad det innebär och låter inte något komma i deras väg för att ha kul. Männen som inte kan bete sig (fyra anmälda våldtäkter hittills) är tyvärr ett växande antal. Överallt där det finns män kommer det finnas våldtäkter. Därför vore kanske det bästa trygghetsinitiativet vara att banna män helt och hållet från festivaler.

Bäst: The Sounds i går. Det känns som att vi svenskar är snabba med att glömma bort The Sounds fastän de är så otroligt bra!??

Sämst: Vädret

Avslutningsvis, två kortare matrecensioner: