Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Möjligt att motståndarna har bättre koll”

Tre raka förluster och föga smickrande 2–11 i målskillnad på de tre matcherna. Är GIF sönderlästa nu?

– Det är möjligt att lagen har bättre koll på oss, säger Pelle Olsson.

Gefle knäppte alla experter på näsan när de inledde allsvenskan rekordstarkt. Länge greppade sig laget fast i den absoluta serietoppen för att sedan åka på två raka hemmaförluster (1–3 mot Gais och 0–3 mot AIK).

Innan säsongens första riktiga bottennapp – 1–5 mot Mjällby i lördags.

Tillfälligheter eller inte, men enligt GIF-tränaren Pelle Olsson kan det handla om att de övriga allsvenska lagen har studerat Gefle bättre nu än tidigare under säsongen.

– Jag tror visserligen att alla allsvenska lag har bättre förhållningssätt till varandra nu. Och efter vår långa positiva period är det möjligt att de studerar oss lite extra.

– Tidigare talades det om att ”dyrka” upp oss. Nu tittar våra motståndare på hur de ska stoppa oss eftersom att vi har bevisat att vi har ett bra anfallsspel, säger Olsson.

Efter matchen mot Mjällby anlände Gefletruppen till Strömvallen tidigt i går morse, körde ett träningspass och sedan analyserade storförlusten.

– Vi analyserar alltid vår prestation, inte resultatet. Men nu faller det in lite i snacket eftersom det gäller för oss att hantera ett sådant här resultat. Konsten att ruska av sig det.

• Till nästa match får ni tillbaka två avstängda spelare, Mård och Abdulai. Känns det tryggt?

– Oavsett vilka som spelat mot Mjällby tror jag utgången av matchen hade blivit densamma. Det händer alla lag att spelare blir avstängda och skadade och det är inget att beklaga. Men det är klart att det är skönt med en mer intakt trupp.

• Ni har blivit klart påverkade av skadorna och avstängningarna. Har ni en för tunn trupp?

– Nej, snarare tvärtom. Vi har haft stora spelarförändringar den här säsongen med spelare som skadat sig och varit avstängda, ändå har vi lyckats gjort bra prestationer. Jag tycker att vi har hanterat det väldigt bra.