Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mona Sahlin bedöms för hårt!

Det är inte särskilt meningsfullt att spekulera om uppsåt eller obetänksamhet angående Monas felaktiga inkomstuppgift avseende en person för att denne skulle accepteras som köpare av bostad. Den diskussionen är inte helt oväsentlig, men den kan gott invänta en mycket viktigare bedömning: hur de skador som ärendet vållat kan avhjälpas. 

Att Mona Sahlins viktiga uppdrag avbrutits  –  tillfälligt får vi hoppas –   och att hennes anseende påverkats är de väsentligaste skadorna. Till detta erinras i media om den så kalladeToblerone-affären då Mona ute på kampanj antagligen behövde bättra på sitt blodsocker. Det vore ju löjligt om vi skattebetalare eller eventuella partier skulle ogilla sådana personliga expenser under krävande offentliga kampanjer. 

Jämförelsen mellan dessa stora värden och de begångna felen talar för att Mona Sahlin på nytt bör anförtros offentlig tjänst. 

Svante Hjertstrand

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare