Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora Träsks sånger fyllde Konserthuset

/
  • TVÅ GENERATIONER MORA TRÄSK-FANS. Lotta Roghe med sonen Wictor, två år och Linda Österholm med sonen Alvin Roswall, snart fyra år. De satt ute i foajén och lyssnade. ”Det var för högt ljud där inne. Mora Träsk är bättre på film för då är ljudet inte lika högt”, förklarade Alvin.Lotta och Linda lyssnade på Mora Träsk när de var barn och nu lyssnar de på samma sånger med sina egna barn.
  • HÅLLER FORTFARANDE. Det var utsålt i Gävle konserthus  i går när Mora Träsk spelade.Foto: David Holmqvist

”Huvud, axlar, knä och tår, knä och tår”, ”Tigerjakten” och många andra välkända låtar ekade i Gevalisalen

i går. Det var fullt ös i Gävles blåaste hus när Mora Träsk spelade.


Konserthuset var helt utsålt.

Annons

Sällan har väl publiken i Gävle konserthus hoppat, klappat och vinkat som under lördagen när Mora Träsk intog konserthusets största sal.

– Jag brukar titta på Mora Träsk hemma, säger Alvin Österholm, snart fyra år.

Han var där med mamma Linda Österholm, som lyssnade på Mora Träsk när hon var barn.

– Jag blev förvånad över att de fortfarande turnerar.

Gävle konserthus har i år startat Blåbärsklubben, en satsning med musik och föreställningar som riktar sig till barn. Under våren bjuder konserthuset in till blåbärskonsert en gång i månaden. Först ut var Mora Träsk.

– Det har visat sig gå jättebra. Vi har totalt fem barnkonserter, ”Resväskan” den 15 februari och ”Pettson och Findus” den 15 mars har sålt så bra att vi fått dubblera föreställningarna, säger Elisabeth Hugg, kommunikationschef på Gävle konserthus.

Barnkonserter har förekommit tidigare i konserthuset men nu görs en bredare satsning på barnen.

– Det händer flera saker i huset när det är blåbärskonsert. I går bjöd vi till exempel på saft och blåbärsmuffins, ballonger och ansiktsmålning. Vi vill skola in barnen i huset så att de ska fortsätta komma hit när de blir äldre.

Annons