Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morbror Nisse gav sig till känna – som spöke

/
  • MEDIUM. I ”jordedelen” av sitt företag i Hotell Winns källare arbetar Lisbet Rundgren som diplomerad shiatsu- och spaterapeut och behärskar även Reiki healing och massagemetoden Lomi-Lomi. I ”andedelen” utövar hon sina mediala förmågor som certifierat medium.

Kontakt med de döda.

Det är hotell Winns senaste satsning på ”spöken”.

Annons

Winn har redan ett spöke i matsalen – med eget bord, där ett ljus alltid brinner och sherryglaset alltid är påfyllt. Andevarsel i relaxen. Och nu andepersoner.

Det är mediet Lisbet Rundgren som anlitats för att serva hotellets gäster med denna speciella typ av ”avkoppling”.

Häromdan bokade jag tid för intervju och seans, och träffade Lisbet och två ”andesläktingar”.

Lisbet vill att vi börjar med seansen. Vi sätter oss mitt emot varandra, med ett avstånd som gör att våra respektive revir inte ska inkräkta på varandra.

Lisbets ansikte är nu så neutralt att hon inte är helt sig lik från nyss, innan hon ”öppnade sig mot andevärlden”.

– Jag har en kvinna här, säger Lisbet. Hon är lite hopsjunken och verkar … liksom försynt … och så säger hon att ni är lika i ansiktena … och att ni delar en liknande erfarenhet.

”Kan det vara moster Ingrid”, tänker jag.

Ingrid – eller andepersonen som dom-på-andra-sidan kallas – hälsar genom Lisbet att allt-kommer-att-bli-bra, och att hon själv har-det-bra-nu.

Så infinner sig ännu en ”andeperson”. En man. Efter några beskrivningar av honom, associerar jag till morbror Nisse – fast han presenterat sig Yngve.

”Typiskt Nisse”, för Nisse lät aldrig något i livet vara vad det var.

Då och då avbryter Lisbet vår dialog med ett ”okej” riktat till Nisse, som vill säga nåt.

Han berättar att han funnits vid min sida sedan sin död, och vill att jag – i likhet med honom – oftare ska följa mina galna impulser.

”Kära morbror Nisse”, tänker jag. Som i pojkåren hotade att hoppa från taket om han inte fick gå till sjöss. Nisse som var arkitekt och hellre bodde i sin båt än i sitt egenritade hus. Som hellre jobbade med byggnadsarbetare, när hans havsnära skapelser byggdes, än att filosofera vid ritbordet. Och körde bil enligt en egen trafikordning.

Lisbet berättar att ”andepersonerna” alltid kommer med villkorslös kärlek, förlåtelse och försoning, och att mediets uppgift är att vidarebefordra det andepersonerna har att säga. Sedan är det upp till oss levande att tro på detta – eller ej – och att lägga pussel av uppgifterna.

Första gången Lisbet, som startade sitt yrkesliv som förskollärare, hade andekontakt – med sin morfar – var hon barn.

– Jag var för liten för att följa med på hans begravning, och satt ute och lekte när han kom som andeperson.

Jag frågar om det var då hennes intresse för andevärlden började, men nej, så var det inte.

Det var flera personliga prövningar och ett långt sökande efter svar, som över tid banade väg för Lisbets utveckling som medium.

Lisbet genomgick ett flertal olika andliga kurser för att få svar på sina frågor. Satte otaliga gånger sin känslighet för andevärlden på prov.

– Eftersom jag tidigare varit så kritisk mot den här världen har det tagit mig lång tid att komma hit, säger Lisbet, som även har diplom i flera kroppsterapeutiska metoder.

År 2000 träffade hon så det brittiska mediet Iris Hall, som både utbildat och certifierat Lisbet.

Och Lisbets frågor fick svar.

Mer läsning

Annons