Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mördarens meddelande till sitt offer

Några timmar efter att Albin Aspgren hade mördat kvinnan skickade han ett facebookmeddelande till henne för att sopa igen sina spår.

Annons

Efter att Albin Aspgren hade strypt den 24-åriga småbarnsmamman tog han flera steg för att undanröja sina spår. Han kokade kvinnans mobiltelefon i en kastrull med vatten för att förstöra den så att den inte gick att spåra.

På morgonen hade han även ett videosamtal med en nära anhörig genom Skype. Aspgren berättade att han hade haft en trevlig kväll och ljög om att kvinnan hade lämnat hans lägenhet tidigare under natten.

Den anhöriga kunde inte se något i Albin Aspgrens uppträdande som tydde på att han bara några timmar tidigare hade mördat och styckat en annan människa.

Aspgren skickade även ut villospår till en kompis genom ett sms där han betonade att kvinnan hade lämnat hans lägenhet eftersom hon hade behövt ladda sin mobil.

Men det mest beräknande kan vara facebookmeddelandet han skickade till kvinnan klockan åtta på lördagsmorgonen, cirka tre timmar efter att han hade tagit hennes liv.

"Tack för i går. :) jag går och lägger mig nu. Gonatt!"

Av de kartlagda konversationerna mellan Albin Aspgren och hans offer framgår att de varit sporadiska under ett par års tid fram till slutet av 2012 då de bröts. Av meddelandena framgår att Aspgren ligger på och vill träffas, men kvinnans intresse verkar ljumt.

I det första meddelandet som finns i förundersökningen, från sommaren 2011, frågar Albin Aspgren om allt är väl med kvinnan. Han hade nämligen drömt att hon "ropade på hjälp".

Annons