Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mot finalen som planerat

Nånstans läste jag att snubben som upptäckte Erik Saade när han var jätteung och vann en talangjakt redan då bestämde sig för att den här killen ska till Melodifestivalen och han ska vinna den.

Annons

Det var ju väldigt målinriktat, känner man. Sådär som de gör i Amerika, har man för sig.

Det är klart att man kan fundera över om just Melodifestivalen är det man ska sikta på – är det det alla högsta man har att uppnå som artist i Sverige i dag? Man sjunger sin låt och levererar man som man ska och toppar det med lite glittrig konfetti (om jag får bestämma i alla fall) så hamnar man i final och har man tur vinner man hela alltet och får åka till säg Tyskland och förmodligen hamna på nån förnedrande plats långt bak i resultatlistan och ja, sen är det väl inte säkert att det blir så mycket mer. Melodifestivalen är ju en bubbla, på sitt lilla vis.

Så. Det går inte på nåt sätt att bli förvånad över att Erik Saade (vars nummer väl var rätt likt det han körde förra gången i Sandviken bland annat, var det inte?), med den målinriktningen, faktiskt travar raka vägen mot finalen i Globen..

Och låten som känns som en rätt lyckad blandning av diverse 80-talshits i uppdaterad förpackning. Och killen i sig har ju charm och röst och allt det där, framförallt en skitsnygg röd skinnjacka som jag väldigt gärna skulle vilja ha (och nej inte på det där viset som Rickard Olsson säkert med viss rätta påstod att han skulle kunna sälja glassplittret från Saades nummer till tonåringar, utan för att den var just snygg och röda skinnjackor bör hänga i var människas garderob, särskilt min).

Resten var svårtippat enligt alla tyckare. Men nog kunde man förstå att den skönsjungande debutanten med musikalballaden och den falsksjungande Sara Lumholt inte skulle gå vidare nånstans.

Jag är helt okej med Playtones i Globen.

Sen kan man tycka att Sebastian borde ha hamnat i Andra chansen i alla fall. Men det var väl ingen som bestämde att han skulle vara med i Melodifestivalen när han var liten, helt enkelt.

Mer läsning

Annons