Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möte klarade ut grävförbudet vid Karlit

Länsstyrelsen och företaget som bygger om Karlitområdet i Karlholm har haft ett möte med anledning av det grävförbud som länsstyrelsen utfärdat.
– Vi har haft en bra diskussion, säger Tomas Waara, chef för miljöskyddsenheten.

Waara säger att Karlit utveckling KB redovisat sina handlingsplaner. Länsstyrelsen har gjort ett föreläggande med 19 punkter kopplat till ett vite på 300 000 kronor. Punkterna innebär bland annat provtagningar

– När vi får in delsvar kan vissa arbeten komma i gång igen.

Waara säger att det är viktigt att arbetena blir riktigt gjorda då det på platsen ska bli bostäder. Det ska också vara tydligt vad bolaget gjort. Enligt Waara är bolaget inne på samma linje.

Grävförbundet utfärdades i början av december. Anledningen var att bolaget satt igång grävarbeten för tidigt. För att flytta deponin krävdes bara en anmälan till länsstyrelsen, men man var tvungen att vänta sex veckor för att länsstyrelsen skulle få en handläggningstid. Grävningarna upptäcktes då länsstyrelsen var på området för att se vilka kompletteringar som behövdes för en ny anmälan.

Karlit utveckling KB – ägt av entreprenören Anders Högberg – ska omvandla den gamla industrimiljön till bostäder, fritidsboenden, marina, bad, med mera.