Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möten i föreningar

Annons

hade möte 14 oktober med ett 70-tal medlemmar samt åtta nya hälsades välkommna. Ordföranden rapporterade om kongressens beslut att medlemsavgiften höjs inför kommande år.
Meddelades att sångkören startade 28 oktober. Anmälan till julbordet tas upp på nästa möte. Tjejer med drag underhöll med sång och musik.

Ordföranden Sture Norgren redogjorde för inkomna skrivelser. Ett upprop för rättvisa skatter för pensionärer undertecknades av medlemmarna och skickas till PRO i Stockholm.
Föreningens ekonomi är fortfarande god även om resultatet är sämre än föregående år.
Årets julfest planeras till 5 december. Margareta Lindblad gav information om kinesisk medicin och demonstrerade även akupunktur.
Nästa möte kommer en distriktssköterska att informera om diabetes 2. Eventuellt startar en diabeteskurs om det finns intresse bland medlemmarna.

avd 18 i Gävle hade möte 23 oktober i Folkets hus med ett hundratal medlemmar. Ordföranden Bengt Eriksson rapporterade fyra nya medlemmar.
Dick Forsberg informerade från sista styrelsesammanträdet med Kommunala Pensionärsrådet (KPR). Uno Löfgren meddelade att julresorna är klara och att anmälningslistor finns. Bengt Eriksson påminde om att bära reflexer, broddar med mera nu när den mörka årstiden har kommit samt om vaccination mot influensa.
Lars Ädels jazzband stod för underhållningen.

i Bomhus har haft två höstmöten. En surströmmingsfest i september, då ett trettiotal medlemmar deltog samt ordföranden Lars Börjebo informerade om planerad verksamhet.
På oktobermötet underhöll Jörgen Strömberg till eget ackompanjemang på gitarr och banjo. Karin Fagerlund hade ordnat cykelutflykt till Furuvik, Margareta Björk-Kjellman fjärde träffen i studiecirkeln ”Passion för livet”, som avslutas 25 november med samling vid Hemlingbystugan.
En grupp under ledning av Birgitta Andersson samlas för att spela Canasta.
Reseansvarige Olle Bäckman gav en preliminär information om vårens resor.
Slutgiltig information ges vid reseträff 25 januari för alla SPF-föreningar i Gävle.

har haft budgetmöte på Bergmästargården med ett
70-tal medlemmar samt sju nya som hälsades välkomna av ordföranden Gunhild Bernhardsson, som även rapporterade om skrivelser från riksorganisationen PRO nr 6.
Kassör Tommy Lindholm redogjorde för budgeten, vilken godkändes.
Ingegerd Carlsson informerade om cirkel i ämnet Svenska Sägner, som startar i början av 2009. Teddy och Marianne underhöll med sång och musik.
Åshammars PRO hade höstmöte 23 oktober med 34 medlemmar. Verksamhetsplanering och budget för 2009 godkändes av medlemmarna.
Ordföranden föredrog skrivelser från förbund och distrikt. Gunnar Persson berättade om dragspelets historia samt underhöll med musik.

visade vid oktobersamlingen Göran Skyttes film ”En söndag med massajerna”. Anne-Marie och Hans Hellqvist underhöll med sång och musik.
Novembersamlingen blir 26 november i Betlehemskyrkan med medverkan av RPG:s förbundssekreterare Anders Engström, Stockholm, som talar under temat ”Fördelar och förmåner i RPG”. Höstens sista samling är 10 december med grötfest.

har haft möte i församlingsgården. Pirjo Jansson berättade om anhörigstöd. Studieansvariga Ellen Wallenberg berättade om aktuella studiecirklar, tre cirklar om mobiltelefoni har startat. En studiecirkel om Christopher Polhem startar efter jul.
Vice ordföranden Rolf Jernberg överlämnade blommor till Ingegerd Nyberg för medlemsvärvning. Sånggruppen ”Vi Fyra” underhöll med sång och musik.

hade möte 23 oktober. Pia Grönvall informerade om studiecirklar, en musikcirkel har startat med 14 deltagare, som avslutas med en resa till Frösön.
Bröderna Hedlund stod för underhållningen med musik och allsång.