Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mötesplatsen nyinviger

På invigningen i höstas var det fullt av politiker och press, men få ungdomar.
Nu nyinviger Mötesplatsen, fritidsgården för de lite äldre ungdomarna på Musikhuset i Gävle, med musik, stand up och dans. Av och med dem de handlar om – ungdomarna.

I kväll klockan 19 börjar helkvällen som är nyinvigningen av Mötesplatsen.

– Vi har haft rätt få besökare här under hösten, så nu försöker vi locka hit dem, förklarar Sofie Norrgård som är fritidsledare på Mötesplatsen.

Kvällen är litegrann tänkt som att kunna ge ett smakprov på vad man kan göra av Mötesplatsen. De har byggt en liten scen som kommer att användas flitigt under kvällen men även stå kvar. Så vill man spela eller så är det bara att anmäla sitt intresse.

– Mötesplatsen ska vara som en verkstad dit ungdomar kan komma och göra egna projekt, säger Sofie Norrgård.

Och det kan handla om i princip vad som helst.

– Vi planerar för att göra en loppis här i lokalen också, säger Sofie Norrgård till exempel.

Men för kvällen handlar det alltså mest om musik. Local heroes-vinanrna Boarding Surface spelar, precis som metalbanden Carnal Defile och Tritillion, singer/sonwriter Sofie & co, det blir hiphop med HS och stand up med DJ. Och så blir det breakdance och mellan varven också open stage för den i publiken som blir sugen på att göra nåt. Mellan halv nio och halv tio är det Earth Hour, en manifestation då man världen över släcker ned för klimatet och det gör man alltså på Mötesplatsen också.