Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mötet rinner bort

Akvarellen är basen i Helena Linders måleri, även om hon experimenterar en del med andra tekniker. De verk som hon visar på Galleri Galaxen i Sandviken är mycket akvarelliga – vattniga gestalter i rinnande miljöer.

”Trots allt” har hon valt att kalla utställningen. Landskapen ger prov på en fin färgbehandling, men akvarellerna tillhör en så utslätad genre att det är svårt att utmärka sig. I ett par av verken tänder dock utställningen till. Som när hon kryper nära och målar en yta, struntar i yttre former och koncentrerar sig på ett ytskikt, då händer någonting med färgen och texturen.

Resultatet ser ut som en hittills okänd bergart eller lövet från ett träd i en främmande skog. Lika fascinerande är det på något sätt sjukliga, grönaktiga ljuset i en av landskapsskildringarna, där det ser ut som om ett norrsken har fått fast form. Men överlag är det en utställning som har svårt att kommunicera.

”Trots allt” visas på Galleri Galaxen i Sandviken till och med 9 februari.

KE