Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16–åriga Olivia elva i motocross–SM:" Jag vet att jag kan köra fortare"

Olivia Roxtorp som tävlade i SM för första gången förra året har i år höjt sig flera nivåer.
– I år har jag tagit in massor och det syntes nu när jag kunde hänga på vissa jag inte alls hade någon chans på förra året, säger hon.

Annons

Under lördagen var det tävlingsdags för åkarna i MX–girls klassen.

Olivia, 16 år som tävlar för SMK Tierp, gjorde en bra träning på morgonen innan det under eftermiddagen var dags för kvalet – där nerverna syntes lite mer.

Olivia Roxtorp som tävlar för Tierp har tagit stora steg den här säsongen.

– Jag blev lite spänd i kvalet eftersom jag ville sätta en ännu bättre tid och då missade jag lite i kurvorna och så. Så jag fick elfte tiden i träningen och 13:e i kvalet, säger hon.

Förra året var första säsongen hon tävlade i SM och nu känner hon sig betydligt starkare, men det var vissa grejer som satte käppar i hjulen för en riktigt bra placering i Årsunda.

– I finalen ramlade jag och fick stopp, hade jag bara kunnat hålla mig på hjulen hade jag kunnat tagit några placeringar till. Jag tog mig ju upp och kämpade vidare men jag vet att jag kan köra fortare än jag gjorde, säger Olivia.

Hur känner du efter helgen?

– Lite besviken över att jag ramlade men jag får vara nöjd ändå, jag tog ju poäng vilket var målet och jag har blivit mycket bättre i år.

Olivia kvalade in i förra finalen också men tog inga poäng då som hon gjorde idag.

I samma klass fanns det också två Årsunda–åkare, Caroline Flink och Josefin Hellbom, varav en av dem, Caroline, lyckades ta poäng efter sin 14:e placering i finalheatet.

Hon fick ingen lätt resa eftersom hennes cross fick motorhaveri under en träning tidigare i veckan och det inte gick att fixa den, så hon tvingades låna en av en kompis.

Caroline Flink som tävlar för AMF Årsunda.

– Det kändes inte så bra, det är ett helt annat märke på den jag lånat och den är helt annorlunda, säger hon.

Vanligtvis brukar Caroline köra motionsserie och inte SM men på hemmaplan var hon med förra året också då hon kom på en 15:e plats.

– På hemmaplan är det ju kul att vara med. Jag är nöjd med placeringen men inte åkningen, banan var fruktansvärt svårkörd, säger hon.

Du är inte helt nöjd?

– Nja, det hade varit roligare att kunna kört min egen så hade jag nog lyckats bättre och kunnat ta lite mer poäng. Men jag får vara ganska nöjd ändå och speciellt tacksam över att jag kunde låna en hoj.

Josefin Hellbom, AMF Årsunda, kom i sista bästa heat 21:a.

Sammanlagd resultat från 2–3 juli

1. Sandra Karlsson, MCK Hallandia

2. Thea Johansen, MK Trondheim

3. Natalie Kane, MCUI / Ireland

Mer läsning

Annons