Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sån fin avslutning

SM-guld till Tommy Bryfelt/Hasse Johansson.
Brons till David Starnberg och seger i Nyström-cup för Sebastian Lönnövik.
Igår avslutades isbanesäsongen för motorcyklar i Östhammar med fina framgångar för Gästrikland och norduppland!

Annons

I sidvagnsklassen toppade Tommy Bryfelt/Hasse Johansson – Hjälmunge respektive Skutskär – tabellen inför avgörandet efter segrar såväl i Skutskär som i Årsunda.

Det blev en tredje fullträff i solskenet vid Klackskär. Bra start i finalen och ohotad förstaplats i mål.

– Det strulade lite i kvalet men i finalen satt allt perfekt. Härligt! jublade Tommy efter målgången och fick medhåll av burkslaven Hasse.

Körningen i finalheatet lämnade inget i övrigt att önska. Ledning från start till mål och ett tempo som var svårt för de övriga att matcha.

– Jag var koncentrerad fullt ut på uppgiften och fick till ett bra driv i starten. Sedan öste jag på för fullt alla sex varven fortsätter Tommy.

Kampen om andraplatsen var stenhård mellan Daniel Andersson/Andreas Jansson, Örbyhus och Peter Ericsson/Oscar Westerberg, Film. Ordningen i mål blev den nämnda efter placeringsskifte på det sista varvet. Silver i SM till Andersson/Jansson – brons till Ericsson/Westerberg.

I solo ledde Skutskärs Anders Jansson A-finalen i ett par varv innan Emil Sörehall, Gävle, kunde smita förbi. Sedermera passerades Jansson även av Anders Michalak, Orion och hemmafavoriten Robin Reilander.

Sörehall tog målflaggan först och fick därmed lite revansch för oflyt både i Skutskär och Årsunda. Michalaks andraplats räckte med råge till SM-guld. Silvret knep Reilander, medan bronset gick till David Starnberg – femma i mål (efter Anders Jansson).

Nyströms isbane-cup, solo med endurodubbade däck, blev riktigt spännande. Sebastian Lönnövik från Skutskär passerade varvet före målgång Andreas Eriksson, Bollnäs, till en andraplats. Det var precis vad som behövdes för att vinna sammanlagt.

– Kom iväg runt femte plats i starten och det var lite pirrigt ett tag. Men allt fixade sig till slut, sammanfattade en belåten Sebastian.

Mer läsning

Annons