Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förarna sviker isbane-SM i Årsunda

På söndag drar motorcyklarnas isbane-SM igång vid Strandbaden, Årsunda. Tävlingen är den första av sammanlagt fyra i årets SM-serie.

Annons

I fjol ställdes samtliga isbanetävlingar in på grund av att sjöisarna frös dåligt under all snö. Innevarande vinter inleddes på ett liknande sätt, men en relativt mild januarimånad räddade isarnas tjocklek.

Efter det senaste snö(o)vädret finns nu också tillräckligt med den vita varan till skyddande vallar för förare och publik.

Men det är inte lätt att vara isbanearrangör. När nu äntligen de vädermässiga förutsättningarna finns så sviker istället förarna.

– Det har varit trögt att få till startlistorna i de olika klasserna. Men vi tog ändå beslutet i måndags kväll att köra tävlingen, berättar eldsjälen Tomas Forsberg i AMF Årsunda.

I Årsunda har man en mångårig tradition att arrangera isbanetävlingar.

En bit in på 70-talet kördes tävlingar med både MC och bil, men i modern tid är det enbart motorcyklar som gäller.

Soloklassen, finndubb, har 18 anmälda förare. Bland dessa märks bland andra Robin Reilander, Östhammar, Anders Jansson, Skutskär och Anders Michalak, Orion – den sistnämnde regerande svensk mästare från 2009.

Även sidvagnsklass och inbjudningsklass solo med dubbade däck står på programmet.

– Vi jobbar hårt i nuläget. Det är mycket som ska fixas, fortsätter Forsberg.

Nästa helg fortsätter SM i Skutskär (Harnäsbadet) på lördag och i Östhammar på söndag. Avslutning sker i regi av SMK Tierp, söndag 6 mars.

KURT ELIASSON

Mer läsning

Annons