Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golf utan handikapp?

/
  • Massor av hästkrafter hjälper inte långt om det inte går att få ner kraften i vägbanan. På vinterväglag klår VW Golf R det mesta i klassen tack vare svensk fyrhjulsdrivning. Provbilen har fyra dörrar men den svenske importören tar bara in tredörrarsbilar.
  • I den här jämförelsevis lilla motorn rumsterar 270 hästar. En del av dem borde ha kunnat bytas mot en lägre konsumtion av havre, förlåt bensin. TSI står för Turbo Stratified Injection.
  • Varför har ingen av konkurrenterna snott den här idén? Backkamerans objektiv sitter skyddat från smuts bakom emblemet på bakluckan, som fälls upp enbart när backväxeln läggs i.
  • Dubbla avgaspipor bak avslöjar att det är en R-modell. Och glöm det där med dragkrok.
  • Förarplatsen är mönstergill och både finish och materialval håller toppklass. Men smakar det så kostar det.
  • Avstår du från DSG-växellådan sparar du 14 000 kronor. Men den är värd varenda krona och har du inte råd med den har du egentligen inte heller råd med den här bilen.

Golf R har mer hästkrafter än vad någon egentligen behöver. Volkswagen har på tjugo år gått från Golf GTI med 129 hästar till dagens värsting med 270 hästar - en teknisk utveckling som väcker frågor.

Annons

Jämförd med den utrangerade föregångaren, Volkswagen Golf R32, är dagens Golf R både snålare, snabbare och motorstarkare. Med den geniala DSG-växellådan drar den 0,84 liter milen medan R32:an sörplade i sig dryga litern. Även koldioxidutsläppen har minskat från 255 till till 195 gram per kilometer.
0-100 kilometer i timmen går på 5,5 sekunder medan Golf R32 behövde 6,5 sekunder för samma resa.

Det handlar om avancerad downsizing, alltså mindre och effektivare motorer, där Volkswagen hittills varit världsledande men där konkurrenterna nu börjar nafsa dem i hälarna.

Frågan är förstås om de här tekniska landvinningarna ska tas ut i form av mer och mer hästkrafter?
Om VW nöjt sig med samma prestanda i Golf R som i Golf GTI årgång 1990 så hade man nästan kunnat halvera bränsleförbrukningen.


Slipper njurbälte
VW Golf R är alltså en högprestandabil för den som vill ha något alldeles extra till ett alldeles för högt pris, 348 000 kronor. Jämfört med föregångaren R32 är dock den nya bilen ett under av komfort och man slipper använda både njurbälte och hörselskydd.
Systemet för fyrhjulsdrivning kommer från svenska Haldex och styrs elektroniskt för att ge optimal dragkraft. I extrema fall kan nära 100 procent av momentet fördelas till bakhjulen.


Chassiet är sänkt 25 millimeter och fjädring, stötdämpare och krängningshämmare är anpassade till bilens högre prestanda. Liksom bromsarna.
Föraren kan välja mellan chassiinställningarna sport, normal och komfort.


Dämpat utseende
Medan den klassiska GTI-motorn var på 1,8 liter så är R-motorn större - 2,0 liter. Så när VW snackar downsizing så är det förstås 3,2-literssexan i föregångaren R32 man jämför med.

Framstolarna är djupt skålade och man sitter som i ett skruvstäd bakom ratten. Färden är överraskande tyst med tanke på att bilen rullar på jättelika 40-profildäck. Även avgasljudet är nedstämt från sopran till tenor.

Utseendet är också dämpat. Bara en kännare kan se att det här är en värsting. LED-ljusen fram, ett par små R-emblem, en diskret takspoiler och ett par feta avgaspipor bak. Men prestandamässigt är bilen överdådig. Fast jag tyckte likadant om Golf GTI för 20 år sen, så frågan återkommer - går motorutvecklingen åt rätt håll när framstegen främst omvandlas till fler hästkrafter än vad någon egentligen behöver?

Rolf Gildenlöw/TT Spektra
rolf.gildenlow@ttspektra.se

Mer läsning

Annons