Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här vann Hammarby

Hammarby vann ohotade gårdagskvällens elitserieomgång på Gävle Motorstadion.
Med ryssen Andrej Gavrilkin i spetsen skrev ”Bajen” marginalen till hela 19 poäng.

Annons

Posa Serenius vann visserligen det första heatet och tog Gävle till spets, men från och med heat 3 var Hammarby i en ledning man sedan inte släppte greppet om.

Gavrilkin imponerade stort och vann samtliga sina framträdanden – sex stycken – lekande lätt. Han stod helt enkelt i särklass.

Även Per-Anders Lindström och Fredrik Johansson höll högt tempo och det hade därför mindre betydelse att Jocke Söderström var ovanligt blek.

Det var aldrig något snack om saken vilka som skulle dra det längsta strået!

Desto hårdare blev kampen om andra plats mellan Gävle och Strömsund. (Örnsköldsvik lämnade walk-over i sista stund i brist på förare). Efter tolv körda heat var det jämnt skägg och samma sak gällde efter 16 avklarade heat – inför slutomgången.

Här kunde hemmafavoriterna dra ifrån och bli tvåa. Tre poäng kom att skilja till Strömsund.

– Vi gjorde en bra tävling. Speciellt nöjd är jag med Patrik Ahlins insats, sammanfattade tillförordnade lagledaren Ola Westlund.

Nämnde Patrik Ahlin gör sin första säsong vilket inte syns. Nu kämpade han till sig åtta poäng via taktiska och snygga körningar.

Bäst i Gävle var annars Fredrik ”Figge” Olsson på elva intjänade poäng.

– Dåliga starter men då får man ju träna sig i att köra förbi medtävlarna, skämtade han efteråt.

Posa Serenius slutade på tio pinnar efter att ha kört omkull i det nionde heatet. Även i hans fall var starterna ett aber.

– Körde med en motor med lätt vevparti och det var inte optimalt. Den byter jag nog ut till nordiska finalen i Finland på lördag, förklarade altmeister.

Joakim Plyhm kompletterade Gävle med fem poäng till totalt 34.

Bäst i Strömsund körde Tommy Flyktman. Tobias Åström skuggade strax bakom, liksom far och son Olsén, Hans-Olov samt Jimmy.

Mer läsning

Annons