Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors höll täten

Robert Bergman och Tommy Sjöström visade vägen för Hofors när motospeed fortsatte i Årsunda i onsdags kväll.
Laget tog en säker förstaplats före Dala-Falun – med Gävle på tredje plats.

Annons

Hofors ungdomar – förutom nämnda Bergman och Sjöström även Rasmus Sundberg samt Oskar Stattin – var rejält på hugget och stod inte att stoppa. Den slutliga marginalen skrevs till 32 poäng före Dala-Falun, som vanligt med Mats Nilsson i spetsen.

Nilsson vann visserligen samtliga tre ”elitheat” – det åttonde, tionde och tolfte – efter pausen, men det förmådde inte ändra på den totala ställningen.

I Gävle var Sören Englund startsnabb och visade att han fortfarande är en av distriktets snabbaste. Pontus Högberg tillhör ju den yngre generationen och har kommit starkt i år. Till de 237 poängen bidrog även Björn Rosén och Niclas Lindberg.

Hemmalaget Årsunda, där Janssönerna Mattias, Kim och Peter bildar stommen, slutade femma, placeringen före Skutskär (som förstärkt sitt lag med Max Nyberg från Göta i Enköping).

Tråkigt nog havererade resultatgivningen och varken publik eller speaker hade något grepp om lagens placeringar under tävlingens gång –eller efteråt. En trasig startgrind och 45 minuters paus bidrog dessutom till att årets fjärde motospeed blev en försenad historia.

Totalt i mästerskapet toppar Dala-Falun på 31 poäng, tre före Hofors. Gävle håller tredje plats på 24 pinnar.

Mer läsning

Annons