Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen rubbar 60-årige "Posa"

32:a (!) säsongen på isracingbanan står för dörren.
Det firar Posa Serenius med att ta sig obesegrad genom VM-kvalet i Strömsund!

Annons

Det svenska kvalet till isracing-VM genomfördes under gårdagen. Och trots att han numera är 60 fyllda så visade inte Posa de övriga i fältet någon pardon. Fem raka heatsegrar innebar första plats i tävlingen på maximala 15 poäng, en fler än ärkerivalen Stefan Svensson från Örnsköldsvik – som slutade tvåa.

– Det stämde riktigt bra. Jag var nog inte direkt hotad i något av heaten, summerar Posa sitt dagsverke.

Hårdaste motståndet bjöd, i vanlig ordning, Stefan Svensson. Men i mötet med Gävles grande old man fick han ge vika med tiotalet meter i mål.

– En bra helg överhuvudtaget. Vi har haft träningsläger både i Strömsund och Östersund i fredags och lördags och kunnat finslipa åkningen, fortsätter Posa.

Som kör sin VM-semifinal i Sanok, Polen, den 24 januari, helgen före lag-VM i tyska Inzell. Dessförinnan ska Santa cup klaras av i mellandagarna samt inledningen av lagserien.

– Det är inte hundra procent säkert att jag kör samtliga tre deltävlingar i Santa cup. Bestämmer mig i början på veckan, avslutar han.

Men det var inte bara Posa som körde fort av Gävleåkarna i Strömsund (på skridsko-ovalen mitt i samhället). Även Peter Koij höll högt tempo och knep tredje plats i tävlingen på 13 pinnar. Kör sin semi i Saalfelden, Österrike.

Lagkompisen Per Bruhn – i likhet med Koij boende i Falun – slutade på sjunde plats. Han avstår dock vidare tävlande i VM.

Mer läsning

Annons