Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isracing blir en innesport

Isracingfest i Göransson Arena – det blir verklighet i mitten av mars.

Då kommer världseliten till Sandviken.

– Det här är framtiden för sporten, säger Rolf Sandberg, en av tävlingens frontfigurer, under gårdagens presskonferens.

Annons

I går, när man sjösatte planerna på inomhustävlingen i isracing var ett gäng gamla levande legendarer på plats och pratade om upplägget inför SM i Göransson Arena den 18 mars.

Eller vad sägs om Olle ”Varg-Olle” Nygren och den ännu aktive ”Posa” Serenius.

– Det är jag som kontaktar förarna och är övertygad om att vi kan knyta till oss ett startfält av världsklass. Både den ryska mästaren och världsmästaren hoppas vi kunna ha här, säger ”Posa”, som under SM i Göransson Arena kommer att få köra på en något kortare bana med intensivare heat.

– Ett varv i en isracingbana brukar normalt vara mellan 370 och 450 meter långt. Nu blir varvet drygt 200 meter, säger ”Posa”.

Idén till arrangemanget kläcktes i fjol i och med de nya bandyarenorna. Och tidigare har ett test genomförts i ABB Arena, Västerås bandyhall. Med lyckat resultat.

– Underlaget där visade sig vara helt perfekt. I Göransson Arena finns dessutom alla fasciliteter och läktarna på långsidorna slår väl ut på ett sådant här arrangemang, säger Svenska motorcykelförbundets före detta generalsekreterare Rolf Sundberg, som är samordnare för inhomhustävlingarna.

– Det här är framtiden och dessutom ett koncept för att göra isracingen mer populär. Vi räknar med att fylla arenan, säger Sundberg.

Tungdpunkten läggs på Göransson Arena, men två dagar tidigare går även samma tävling i Rättvik Arena.

Mer läsning

Annons