Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleprofilen slutar som förbundskapten

Efter fyra år som förbundskapten för svensk isracing lägger Gävleprofilen Ola Westlund av. – Jag har tagit ett beslut att jag inte ska vara kvar, säger han i en intervju med racemagazine.se.

Annons

Den tidigare SMK Gävle-föraren tog SM-guld 1991 och var en av vinnarna i Lag-VM 1995. 2002 spetsades han på ett däck i Berlin och klarade sig undan med blotta förskräckelsen och en tid på sjukhus. Ola Westlund har varit med om en hel del och de senaste fyra åren har han varit förbundskapten för svensk isracing. Men det blir inget femte.

Ola Westlund vann bland annat SM-guld under sin karriär.

– Jag har tagit ett beslut, att jag inte ska vara kvar. Jag hade en målsättning för fyra år sedan att hjälpa de yngre förarna att komma ut i världen och utvcklas. Nu kör tre av dem i VM-serien, och då känner jag att den uppgiften är nådd i alla fall, säger Ola Westlund till racemagazine.

Ola Westlund slutar som förbundskapten för svensk isracing.

– Hade man stoppat dem från att få chansen, så tror jag inte att de hade varit lika långt i karriären nu. Och det känns lite som att jag kan ta åt mig av den utvecklingen, fortsätter han och menar då framför allt Ove Ledström, Daniel Henderson, Niclas Kallin Svensson och Jimmy Olsén.

Swemo själva menar att de hade velat ha honom kvar men har förståelse för att det är ett tufft uppdrag och förstår att han väljer att lämna.Ola Westlund kommer att ersättas av 52-årige Mikael Messing.

Ola Westlund under en tävling för SMK Gävle.

– Jag ser fram emot det här. Det är en stor utmaning, och det gillar jag. Vi har flera unga duktiga förare på väg upp och som ung förare behöver man ibland lite vägledning, och jag hoppas kunna bidra med det, säger Mikael Messing till swemo.se.

Mikael Messinghar bakgrund som isracingförare på 80-talet och har varit ledare inom speedway länge, bland annat för Rospiggarna och Västervik. Han kommer att tillträda uppdraget till hösten.

Mer läsning

Annons