Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isracingeliten gör upp i Rörberg

Sylvassa nabbar, metanoleldade maskiner och heltaggade förare.
Det har varit isracing för hela slanten vid Gävle Motorstadion de senaste dagarna!

Annons

Elitlägret, som fortsätter i morgon efter en utflykt till Avesta i dag, har lockat de bästa förarna. Inte bara svenska – även Frank Zorn, Österrike, Günther Bauer, Tyskland och finske Antti Akko tillhör det gäng som finslipar formen inför den stundande säsongen och kommande VM-kval.

Dessvärre blev inledningen på lägret i torsdags olyckligt. Antti Aakkos motor skar strax efter start i ett heat och det slog tvärstopp. Holländaren René Stellingwerf körde in i Aakko så olyckligt att han bröt benet.

– Ren otur, men sådant som kan hända. René opereras idag, berättar Ola Westlund, som tillsammans med Peter Jansson leder lägret åt Svenska Motorcykelförbundet – Svemo.

På fredagen var det Posa Serenius (o)tur att göra sig illa. En vurpa medförde att ena handen svällde upp och han valde att avbryta åkningen på eftermiddagen för att kolla upp skadan närmare.

– Men igår gick det riktigt bra. Hade några rejäla kamper med Zorn bland andra, summerade Posa innan avfärd.

Nämnde Frank Zorn slutade sexa i VM ifjol – bronsmedaljör året innan. Han visade fin form, liksom även Günther Bauer.

– Har tränat i Funäsdalen tidigare, men hemma i Österrike har det inte gått att köra ännu denna vinter, förklarar ”Franky”.

Som förstås siktar på att ta ytterligare en topplats i VM.

– Men det blir allt svårare för varje år. De yngre förarna kör alltför fort, fortsätter 40-åringen med ett leende på läpparna.

Mest långväga gästen i Rörberg var Yuri Kryskin från Saransk i Ryssland. Normalt sett fungerar han som tränare åt det ryska landslaget och nu fanns han med för att ge värdefulla tips.

– Det är jätteviktigt ha den rätta viljan för att gå långt inom isracingsporten. Samt att hitta sin egen åkstil, sammanfattar han.

Ola Westlund är nöjd hittills med elitlägret, förutom en detalj.

– Snövädret. Men banan är bra preparerad, så det är ändå bra förhållanden

Mer läsning

Annons