Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort-kort från motorhelgen

Sportens Kurt Eliasson har snappat upp följande från motorhelgen

Annons

Ulvesand vann mini och mästerskap

Gävles gokartåkare knep tre pallplatser när förbundsmästerskapet i gokart avgjordes i Rättvik. Allra bäst lyckades Fredrik Ulvesand som vann klassen Mini.

Men det var klubbkompisen Eddie Lundqvist som körde bäst i kvalet med en seger och två andraplatser. Detta gjorde honom till master i finalen, med Fredrik Ulvesand bredvid sig i det första ledet.

Den sistnämnde knep som nämnts segerpokalen. Eddie slutade trea, slagen även av Hampus Söderberg, Hedemora.

I Micro var Borlänges Jonathan Reinberth suverän såväl i kval som final. Emelie Mattsson styrde i mål som trea i finalen, före max Blom och Christian Lindgren.

Yamaha vanns av Roberth Fälth, Hedemora. Niclas Nåtfors, boende i Mårtsbo, tog tredje plats i finalen.

Totalt i FM vann Fredrik Ulvesand Mini, där Eddie Lundqvist lade beslag på bronset. I Micro bjöds det silver till Christian Lindgren, medan Niclas Nåtfors trimferade i Yamahaklassen.

SM-silver totalt för Rikard

Rikard Berglund, Gävle, styrde i mål som sjua i A-finalen i klassen 500 kubik när crosskart-SM avslutades i Falköping i lördags.

Vann gjorde hemmaåkaren Peter Andersson.

Totalt i SM gick guldet till Mats Huldén, tävlande för Arvikaklubben Team Westom. Rikard Berglund slutar nionde, med bara fyra poäng upp till femte plats.

Dagen därpå avgjordes sprintcupen. Här slutade Rikard Berglund sexa i finaltävlingen, vilket innebar silver i det totala sammandraget i SM – efter Peter Ungh, Falköping.

Tommy fortsätter köra fort

MOTOR. Hoforsåkaren Tommy Sjöström fortsätter köra fort i motocrossens junior-SM. I helgen bjöds det en andra- samt en sjätteplats i klassen MX 1 och 3 på Rörken Ring utanför Uppsala.

Båda heaten vanns av Kim Lindström, Nynäshamn, som även toppar tabellen sammanlagt på 150 poäng. Tommy Sjöström håller silverplats i nuläget på 121 pinnar.

I MX 2 slutade Fredrik Hydén, Hofors, tolva i det första heatet och nia gången därpå.

Sören Englund, Gävle, knep sjunde plats i MX 3 i ”stora” SM. Han var därefter elva i heat 2. Totalt i SM är Sören tabelltia.

Simon bästa gästrike

MOTOR. Gävlekillen Simon Svärdström blev bästa gästrike när GR Sanering cup i motocross, klassen 85 U, fortsatte på Helsinge motorstadion i Söderhamn. Simon styrde i mål som fyra i finalen som vanns av hemmaåkaren Nisse Kjellström.

I MX 2 U lade Emil Lindholm, Gävle, beslag på fjärde plats. Femma här slutade Skutskärs Viktor Marklund.

Anton Nielsen, Skutskär och Lucas Lindgren, Hofors, knep var sin tredjeplats i Guldhjälm 85 respektive 65 kubik.

Annons