Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Lappen” gick inte att stoppa här...

Med Mats Nilsson och Gustav Milling i frontlinjen kunde Dala-Falun ta segern i division 1 när distriktsserien i motocross fortsatte på Brovallen i Avesta i lördags.

Annons

Nyblivna mästaren i veteran-VM, Mats ”Lappen” Nilsson stod inte att hejda. Tre heatsegrar av lika många möjliga var föga förvånande. Gustav Milling skuggade sin klubbkamrat vid samtliga tillfällen. Bra körningar presterade även Anders Höök, vilket räckte till första plats med 25 poängs marginal.

Skuggade närmast gjorde Gävle som inledde starkt. I det första heatet ledde man nämligen tredubbelt i ett inledande skede med Pontus Högberg, Sören Englund och Bosse Högberg…

Samtliga i trion fortsatte sedan att åka fort. Sören tog totalt 81 poäng, en mer än Pontus. Pappa Bosse slutade på 71 (och Anders Nyström på 39).

– Det tog rejält på krafterna med tre heat för min del. Men eftersom Björn Rosén var förhindrad att köra så ställde jag upp, berättar en numera sporadiskt tävlande Bosse Högberg.

Rättvik-Boda slutade trea och här var det Mikael Hedberg som visade vägen. En tredjeplats samt två fjärde innebar att Micke blev trea individuellt för dagen. Även Mattias Andersson var snabb i vanlig ordning.

Mora gjorde upp med Skutskär om femte och sjätte plats – och vilka som skulle degraderas till division 2 till nästa gång. Skutskär höll greppet efter två heat, men drog till slut det kortaste strået med ynka pinne.

I ”tvåan”vann som väntat Woxnadalen. Hedesunda tog andra plats med Torbjörn Wallner som den bästa i laget. Årsunda slutade fyra –där Mattias Jansson knep två tredjeplatser samt en fjärde.

Dala toppar tabellen efter tre körda tävlingar, en poäng före Gävle. Fortsättning följer i oktober månad i Hedesunda samt Skutskär.

Annons