Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej, det lyckades inte för Sjölander

– Bara att bryta ihop och komma igen!
Andreas Sjölander föll på ”målfoto” i rallyuttagningen Pirelli Star Driver…

Annons

Som vi kunde berätta i fredagens tidning var Gävleföraren Andreas Sjölander en av åtta utvalda i Pirelli Star Driver i England. Fria starter och fri bil i det öppna brittiska rallymästerskapet 2009 stod på spel.

Trots att han var snabbast i det avslutande körmomentet fick Andreas ge vika med knapp marginal gentemot engelsmannen Adam Gould.

Domarjuryn hade nämligen att väga in en del annat också, bland annat ett fystest och ett mediatest.

– Vad som till slut avgjorde vet jag faktiskt inte. Vi fick inte reda på några resultat eller betyg från de olika momenten, berättar Andreas – förstås besviken.

Trots allt tycker han resan till England var väl värd besväret.

– Har kunnat knyta en del kontakter och har fått anbud från flera team att köra brittiska mästerskapet nästa år.

– Men det handlar om att skjuta till en hel del pengar själv, förklarar han.

I nuläget vet inte Andreas hur 2009 kommer att gestalta sig. Han har kvar en av de båda Ford Fiesta-bilar som han rattade till SM-guld i klassen otrimmat tvåhjulsdrivet i år. Den är dock till salu (den andra är redan såld). Kvar finns även den Mitsubishi Lancer Evo 9 han körde till totalseger i Gränsrallyt i Hofors i slutet på säsongen.

– Kanske kör jag SM, men som alternativ även en satsning på supercupen. Och det är ju heller inte helt kört med att köra brittiska mästerskapet. Strax efter nyår borde jag veta mer, avslutar Andreas.

Annons