Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åldermannen Aurosell tog plats på pallen i Knutstorp

Leif Aurosell från Österfärnebo är ”sega gubben” inom svensk roadracing. I helgen inkasserade Leffe en tredjeplats i sidvagnsklassen när Nordiska cupen inleddes på Ring Knutstorp.

Annons

Leif Aurosell tog en tredjeplats på Ring Knutstorp

Med en karriär som varat sedan slutet på 50-talet är Leif Aurosell unik. Vid 76 års ålder så är han fortfarande vid god vigör och tillräckligt snabb för att tampas om topplaceringar i de tävlingar som han deltar i.

Två race kördes på Ring Knutstorp, där dansken Kim Caspersen var snabbast på tidskvalet, nära tre sekunder före hemmaåkaren Rasmus Dombernowsky. Leif Aurosell, med Sören Eriksson från Enköping som burkslav, knep fjärde tid.

Aurosell/Eriksson höll därefter tredje plats i det första racet (av två). Tråkigt nog blev man svartflaggade tre varv före målgång på grund av för högt avgasljud. Tomas Axelsson, Nynäshamn, vann före tidigarenämnde Caspersen.

— De två i täten hade maskiner som bullrade lika mycket. Dock låg man så tätt intill varandra att det inte gick skilja ljuset åt. Därför klarade båda sig undan att uteslutas, berättar Leif.

Som till det andra racet satte på en extra ljuddämpande tillsats på sin maskin. Och nu kunde han styra in på tredje plats.

— Ja, det satt bra. Men så klart trist att bli diskad första gången, fortsätter Leif Aurosell.

Nordiska cupen fortsätter med tävlingar i Våler, Norge, samt Virtasalmi i Finland senare i sommar.

Mer läsning

Annons