Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbig start på finska VM-rallyt – Emil Bergkvist körde av och tvingades bryta

Det finska VM-rallyt började INTE bra för Emil Bergkvist. En rejäl avkörning på den fjärde sträckan medförde att Torsåkerskillen tvingades bryta loppet.

Annons

Emil med co-driver Joakim Sjöberg höll tionde plats i WRC2-klassen i det inledande skedet av tävlingen, årets åttonde i VM-serien. På den tredje sträckan under fredagen avancerade gästrikeekipaget två positioneroch hade i det läget knappa två sekunder fram till sjuan, fransmannen Pierre-Louis Loubet.

Men på SS4, drygt två mil långa Jukojärvi, körde Emil Bergkvist av vägen – rejält dessutom. Det som kunde ha blivit en dramatisk krasch slutade dock någorlunda ”lyckligt” i diket. Att fortsätta tävlandet var det emellertid inte tal om.

Dock är planen att reparera bilen och starta om på lördagens etapp, med tidstillägg för varje sträcka – hela åtta till antalet – som han inte kunnat köra.

– Jag litar på att teamet fixar det, säger Emil på sin Facebooksida.

Toppade WRC2 gjorde på fredagskvällen hemmafavoriten Esa-Pekka Lappi, 42 sekunder före landsmannen Teemu Suninen. Denne hade i sin tur 1,3 sekunder i rygg på värmlänningen Pontus Tidemand.

I huvudklassen, WRC, ledde britten Kris Meeke med tjoget sekunder tillgodo på finländaren Jari-Matti Latvala.

Mer läsning

Annons