Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roslagsvalsen väcktes till liv igen

Mats Thorszelius vann fyrhjulsdrivna klassen i rallyt Roslagsvalsen i lördags.
Uppsalaföraren hade nära minuten i marginal på Anders Lundin, Rimo.

Annons

Roslagsvalsen var en av landets största tävlingar på den tid det begav sig. Nu väcktes den åter till liv ur sin törnrosasömn och inledde DM för Uppland. Start och mål var förlagt till Björklinge och banan, fem sträckor på tillsammans 7,5 mil, drog i huvudsak fram i skogarna runt Österbybruk och Månkarbo – med Tierp som nordlig vändpunkt.

I tvåhjulsdrivna klassen kom två rospiggar att göra upp om segerpokalen tillsammans med Peo Berglund från Sandviken. Vann gjorde till slut Tommy Högström knappt före Hans-Åke ”Hojjen” Stensvik, båda tävlande för Rimo.

Men det högsta tempot av alla bland de 22 startande A-förarna höll Martin Berglund, Gävle, som toppade med halvminuten i rygg på Stensvik efter två körda sträckor.

– Sedan körde jag dessvärre av vägen på sträcka 3. Första dikesvisiten sedan 2003, berättar Martin.

Som tappade närmare sju minuter på detta missöde och förstås alla chanser till en framskjuten placering.

– Ser trots allt bra ut inför SM och Svenska Rallyt. Tempot var riktigt bra den här gången, fortsätter Martin.

Rejält bråttom hade som nämnts även Peo Berglund. Höll andra plats efter namnen Martin i det inledande skedet och blev till slut trea, endast tio sekunder från den översta pallplatsen (slagen med ynka 2,6 sekunder av andraplacerade Stensvik).

Även Kim Nilsson från Skutskär gjorde bra ifrån sig. Slutade femma med Roine Björk, Rasbo, närmast före sig.

I ungdomsklassen var Anton Alkberg överlägsen. Ockelbokillen lade en minut och sex sekunder till tvåan Andreas Broberg, Värmdö. Emil Bergqvist, Hofors, knep tredje plats, trots en brand(!) i kupén på den andra sträckan.

Mer läsning

Annons