Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se den lysande skoterfilmen

Det heljämtska laget Halvnorsk slog knockout på konkurrensen i tävlingen Oktan Freeride Invitational 2015. Med sina LED-dräkter gjorde de en dramatisk friåkning och kammade hem segern i tävlingen.

Annons

Länsborna Niklas Sundin, Larsa Arvidsson, Peter Eriksson och Niclas Totland deltog i tävlingen som hölls i Saxnäs med omnejd förra helgen. Det var 12 lag som tävlade om att göra den snyggaste filmen med friåkning på skoter och allt skulle filmas med en Go Pro-kamera, skriver öp.se.

– De flesta lagen var ute och filmade på dagarna. Alla var förvånade när vi drog ut på kvällen när alla skulle sova. Det var inte många som kunde gissa vad vi höll på med, säger Niklas Sundin.

Hans lag kallades för Halvnorsk, eftersom en norrman skulle vara med i laget. Men i sista sekund ersattes norrmannen av Niklas Sundin så Halvnorsk blev heljämtskt.

Filmen är spektakulär med skoteråkare som kör runt i mörkret med LED-dräkter.

– Det har gjorts en skidfilm förra vintern där de åker med liknande dräkter. I samma veva fick vi veta om den här tävlingen och på den vägen är det. En händig och elektriker och några galna idéer gjorde att vi vann, säger Niklas Sundin.

Han säger att det var optimala förhållanden på Marsliden.

– Det hade kommit 30 centimeter nysnö när vi kom dit och det kom lika mycket igen under de två dagarna vi var där.

Mer läsning