Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starnberg snabbast på isen i Furuvik

Idel segrar i kvalet och därefter da capo i finalen.
David Starnberg stod inte att stoppa när SM fortsatte vid Harnäsbadet, Furuvik, igår!

Annons

Två hemmaförare, tävlande för Skutskärs MS, dominerade kvalet i solo. David Starnberg snodde två förstaplatser och följdes närmast efter av Anders Jansson – med en heatseger och en andraplats på sitt konto.

I A-finalen stod kampen stenhård mellan de båda. Efter att ha bytt positioner ett par gångar under det första varvet kunde Starnberg korsa mållinjen som segrare, en sekund före Furuviksbon Jansson.

– Väl i ledning var det bara att gasa som tusan. Känns skitbra, jublade segerherren efteråt.

Förra helgen slutade David tvåa i Årsunda. Segern igår innebär att han nu avancerade till spets i SM-tabellen.

– Och jag som bara hade tänkt delta i den första deltävlingen i Årsunda. Nu är det ju bara att löpa linan ut och köra i Östhammar och Skärplinge också, fortsätter han.

Anders Jansson var taggad till tusen men fick alltså sträcka vapen med knapp marginal.

– Men det var en härlig kamp. David kör alltid juste och därför tordes jag gå in i närkamp. Ett av de roligaste heat jag någonsin kört, sammanfattade han.

Trea blev Emil Sörehall, Gävle. Fjärde plats gick till Årsundasegraren Anders Michalak, Orion, medan Karlskogas Håkan Olsson styrde i mål som femma.

Detta innebär att David Starnberg har 47 poäng i sammandraget i ”halvtid”. Anders Michalak skuggar på 43, medan Sörehall är trea på 40 pinnar.

I sidvagnsklassen vann Tommy Bryfelt/Hans Johansson, Tierp respektive Skutskär, kvalet. Skuggade gjorde Daniel Andersson/Andreas Jansson och Peter Ericsson/Oscar Westerberg, samtliga Film.

Finalheatet vanns sedan av Andersson/Jansson med en knapp halvsekund i rygg på Bryfelt/Johansson. De förstnämnda fick därmed revansch för haveriet i Årsunda, när hjulaxeln till sidvagnen brast och man tvingades bryta i ett tidigt skede. Ericsson/Westerberg kompletterade pallen.

Även inbjudningsklassen för solomotorcyklar blev spännande. Vann gjorde hemmaåkaren Sebastian Lönnövik, sex tiondelar före Gävles Johan Kivi.

Isbane-SM fortsätter idag i Östhammar och avslutas om en vecka i Skärplinge.

KURT ELIASSON

Mer läsning

Annons