Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storslam i back-SM för Lundberg och Nilsson

Det blev storslam för Gästrikland andra dagen i bilarnas back-SM i Ånnaboda.

Mikael Lundberg, Gävle, och Christer Nilsson, Sandviken, segrade i var sin klass.

Annons

På lördagen hade Micke fått stryka på foten med två hundradelar i klass 1, rallybilar med tvåhjulsdrift. Självklart var han revanschsugen till tusen dagen därpå – och tillika nödgad att sätta Kenneth Olsson från Hällefors på plats för att behålla kontakten i den sammanlagda tabellen.

Så blev det också. Lundberg från Harkskär utklassade motståndet i den knappt kilometerlånga grusbacken och vann samtliga tre omgångar. Den slutliga marginalen – till andraplacerade Olsson – skrev han till 73 hundradelar.

– Äntligen marginalerna på rätt sida. Viktigt dessutom att vara snabbast i alla åken och få tre extra bonuspoäng, säger Micke.

I SM-tabellen skiljer det nu åtta pinnar mellan Kenneth Olsson och Micke.

– Om jag hade lyckats köra tre hundradelar fortare i lördags hade vi istället legat lika. Men så är det i backe, det som gör sporten så spännande.

I klass 2, supernationell rallycross, höll Christer Nilsson tredje plats i sammandraget före Ånnabodahelgen med tjoget poäng upp till toppen. Efter seger i lördags – och ny triumf dagen därpå – har han nu knaprat in 17 av dessa på ledande norrmannen Olav Fredriksen!

Söndagstävlingen bjöd på en hård kamp med värmlänningen ”Perra” Johansson, där Christer till slut drog det längsta strået med tolv hundradelar i den tredje och avgörande omgången.

– Verkligen bra utdelning. Lyckades över förväntan och jag är riktigt nöjd, berättar Christer.

Som före start mer eller mindre gett upp förhoppningarna på guldmedalj.

– Fredriksen har ju verkligen imponerat tidigare men den här gången hängde han inte riktigt med. Samtidigt när jag fick in flytet så är det ju näst intill jämnt skägg inför avgörandet uppför Södra Berget kommande helg, summerar Christer vidare.

Håkan Holmqvist, Gestrike, slutade trea i söndags, 35 hundradelar efter segrande Nilsson. Nyss nämnde Olav Fredriksen blev fyra.

Mer läsning

Annons