Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strålande revansch för Jäderberg

– En skön revansch för alla motigheter tidigare som varit tidigare i år! Greger Jäderberg, Gestrike, sken ikapp med sensommarsolen över Borlänge i går.

Annons

Årets åttonde deltävling i svealandscupen i rallycross avgjordes på Borlänge Motorstadion. Greger Jäderberg bokförde en förstaplats samt en andra i kvalet för supernationella klassen, samma svit som Mattias Ohlsson från Bollnäs.

Nämnde Ohlsson knep därefter segern i A-finalen – före Greger.

– Det här satt bra. Har nämligen haft flera kostsamma och jobbiga motorhaverier under säsongen, förklarade Torsåkersföraren efter målgången.

Som kom iväg som trea i starten i finalheatet. Tjänade en placering när Alf Öberg, Västerås, tvingades bryta redan efter ett halvt varv sedan gasvajern hoppat loss.

– Bilen är inte rätt växlad efter klassbytet från 2400 till supernationella. Men det fungerade ju bra ändå, avslutar Greger Jäderberg.

I 2150-klassen, den största i cupen sett till antalet deltagare, blev Micke Nyrönen, Småbacka, sexa och tia i kvalet. Dessvärre tvingades han avstå start i C-finalen på grund av krånglande motor.

Mer läsning

Annons